Adventsquizaksen 2022

Velkommen til den trettende utgaven av førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp:

Adventsquizaksen 2022!
Reglene er som følger:

 1. Man kan delta alene eller som lag, og man må melde seg på med lagnavn og beskrivelse av laget.
 2. Hver dag legges det ut et nytt spørsmål på et tidspunkt nærmere fastsatt etter algoritmer utarbeidet av Det Ulastelige Internasjonale Adventsquizforbundets hovedkontor i Doha – stort sett ved lunsjtider.
 3. Kun det første innleverte svaret fra hvert lag teller.
 4. Svarer man korrekt innen en time får man tre poeng.
 5. Svarer man korrekt innen midnatt får man to poeng.
 6. Svarer man delvis rett kan man få ett poeng.
 7. Alle hjelpemidler er tillatt, husk at i adventsquiz og kjærlighet er alt lov!
 8. Den som har flest poeng når vi teller opp 1.juledag (eller deromkring) går seirende ut, vinner heder og ære, og kan kalle seg adventsquizmester et helt år.
 9. OBS: Sutring og klaging på motstandere, medspillere, adventsquizsekretariatet eller personer og/eller institusjoner tilknyttet dette, reglement (inkludert spørsmål, vanskelighetsgrad, tidspunkter, klagebehandling, inhabilitet, sekretariatets lemfeldige omgang med og fremleggelse av juridiske betraktninger osv.), surmuling, egotripper og annen generell oppførsel som drar tankene hen mot avdankede nordamerikanske presidenter eller portugisiske fotballspillere, belønnes ikke nødvendigvis med poeng. Med bestikkelser stiller det seg naturligvis annerledes.
 10. Kun gode vibber tillatt.

For påmelding: Skriv lagnavn og en beskrivelse av laget og deres adventsquizaksen-historikk som kommentar på denne sida.

Husk også å utfordre venner, familie, kollegaer, naboen eller noen du ønsker en litt strevsom adventstid. Skriv her hvilket lag dere utfordrer.

33 tanker om “Adventsquizaksen 2022

 1. Forretningsutviklerne – nytt team aldri vært med på adventquiz før. Grugleder oss til å ta tak i de daglige utfordringene fremover

 2. Levva Livet er klar igjen. Med to nye toppsigneringer på laget satser vi på å gå ut av denne adventsquiztiden på ny bestenotering, men i kjent stil: full, feit og fornøyd.

 3. Pikene har vært på rideleir og i stallen står kjepphestene nygredde og skinnende rene.
  Vi har deltatt på kurs i dressur, distanse og voltige, og med ridehjelm og lekre ridestøvler så er vi klare for atter en fortvilet desember! Blir liksom ikke jul uten!🎅🐴
  Vi har deltatt på quizen flere ganger og har havnet både på og utenfor pallen. Men det er på pallen vi trives best, så i år skal vi avslutte der igjen🌟🐴🥳

  *vrinsk*

 4. Siden det funka, prøver vi igjen på å annonsere vår inntreden. Fjorårets 10.plass var all time high for Levva Livet – men med to nysignering på svært høyt nivå er vi overbevist om at alle rektorer i år vil bli slått.

  Med ny bestenotering i beltet satser vi derfor på å kunne leve ut vårt motto og gå inn i jula; full, feit og fornøyd

 5. Skeletor grugleder seg veldig til årets adventsquiz. I fjor kom vi på 6. plass og var egentlig veldig fornøyd med det, håper allikevel vi skal klatre videre oppover i år.

 6. Scharremyrens Herrequipatie stiller for trettende gang, fortsatt neglsprett-klamrende til et svinnende håp om å hevde seg på samme overlegne nivå som i tidligere tider.

 7. Djiiisøz Quiztus har pusset tornekransen med både gull, røkelse og myrra. Og satser på «evig“ pine igjennom hele desember. Vi melder herved vår ankomst fra oven. Hallelåja!

 8. Det gamle navnet vårt, tatt etter et humorprogram, fungerer rett og slett ikke lenger. 2022 var vel året det gikk opp for oss at norske komikere ikke nødvendigvis er morsomme. De er iallfall ikke morsomme hele tida. Vi har vært inne på TAFKATA, men det låter litt selvhøytidelig. Vi har kommet fram til at da burde vi i det minste frekventert på topp ti-lista. The grønne glitrende tre og Dag er et nydelig bandnavn. Vi kjenner ingen Dag, og derfor går vi inneværende sesong under navnet CC13. Om vi gleder oss? Ja, litt.

 9. Farfars (Bar) stiller naturligvis til dyst i år igjen!
  Vi har for i år innsett at «sportsvasking» kanskje er årets nyord, og velger derfor å fjerne «Bar» fra vårt lagnavn for å hylle toppidretten denne quizen tross alt er; altoppslukende og blod/svette/tårer-krevende. Det er heller ikke til å stikke under stol at det for mange på laget fort kan gå troll i ord, slik at vi daglig ender på bar for å diskutere dagens oppgave. Det vil vi nødig.

  Fjorårets delte niendeplass var et skikkelig skudd for baugen, og gjorde oss svært hevngjerrig før årets utgave av Quizaksens sagnomsuste Adventsquiz. Såpass bitre var vi over plasseringen i fjor at vi har sett oss nødt til å rekruttere kvalitetsquizzere. Etter flere år med lobbyvirksomhet klarte vi endelig å signere kapteinen for et konkurrerende lag, og dermed er vi definitivt å betrakte som kandidat til topplassering i år…
  Tro oss; Farfars kommer IKKE til å gi ved dørene.

 10. Norsk sprettballklubb (NSB) er klare for avgang! Startoppstillingen ser ut som i fjor. Men det er ingen grunn til å forandre et vinnerlag, er det vel?

  (Og husk: neste gang du er i Oslo, må du besøke Folk i Storgata. Det er byens triveligste pub.)

 11. Lucher’ne melder seg herved sultent og heltent på. Dog er tilgjengelig quizlunchtid redusert fra fjorårets gjennomsnittlige 3(++ enkelte dager) timer, til vesentlig mindre, hvertfall for noen av oss. Så får vi se om det duger til en god plassering. 🙂

 12. Quizlings disipler tar spranget og melder seg opp til eget quizlag. Vær hilset alle irriterende kompliserte løsninger. Med mottoet «det er aldri så enkelt at det ikke garantert er feil», står vi med spissede blyanter klare ved startstreken imorgen.

 13. The Gangstashitters – Helt nye som adventsquizere, men dønn klare. Vi er gjengen som alltid tilbringer både jul, nyttår og sommerferie sammen. En langstrakt og broka familie av søsken, ektefolk, x-er og søskenbarn spredt fra øst til midt-nord, alder 8-88 år, Sketit!🥳

 14. Slack advent stiller i år med et lag bestående av gamle travere og nye, svært konkurranseinnstilte, medlemmer (=meg som skriver denne kommentaren). Alt annet enn pallplass er uaktuelt for undertegnede som lever etter filosofien «andreplass er første taper». Vi utfordrer med andre ord alle!

 15. «Vi som ikke ble enige om lagnavn» stiller for første gang. Familielag som rett og slett ikke evner å bli enige 😁

 16. Vi stiller motvillige også i år. Droppa første luke på trass. Vi starter bakpå der vi hører hjemme!

 17. The Gangstashitters:
  Vi svarer at kallenavn er Boz/Boss og forfatter er Charles Dickens.

  Kidsa i hus er enig i at Boss er selveste kallenavnet i den digitale tidsalder, det finnes boss, eller flere bosser, i de fleste digitale spillene de har tilgjengelig, for eksempel Ender Dragon. Vi oppsummerer dette som vårt svar, mens vi nynner på The Boss, Bruce Springsteen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s