Luke 1

Hei og velkommen til årets adventsquizaksen, førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp!

Vi åpner årets kalender med et i utgangspunktet helt vanlig navn som har hatt en meget dalende formkurve sånn reint popularitetsmessig siden toppåret på midten av 70-tallet. Man kan godt si at én av tre bærer navnet i enkelte nyaktualiserte sammenhenger, men reelt sett er det nok riktigere å si at kun én av drøyt femten tusen gjør det, hvilket kan tyde på en forholdsvis grov overrepresentasjon i populærkulturen. Vi trenger heller ikke å underslå at navnet har fått spalteplass i kriminalitetsjournalistikken. Navnet brukes, kanskje noe overraskende, både som gutte- og jentenavn, og faktisk også som etternavn – sistnevnte riktignok såpass sjelden at det bare så vidt kvalifiserer til å være statistisk signifikant etter nasjonale standarder.

Hvilket navn?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

NB! Regel for dagen: Rett svar innen klokka 17.00 gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

Fra og med i morgen må man svare korrekt innen en time etter at spørsmålet er lagt ut for å få tre poeng – og følg med: ingen veit når spørsmålet kommer.

33 tanker om “Luke 1

 1. Yes we know går for Benny. Kjent medlem av Olsenbanden, særlig god på bankbokser og med en klar peak navnemessig i 1975

 2. John Carew er ikke bare kjent som en habil golfspiller på nydelige Grønmo GK, men også en tidligere fotballerspiller, nylig straffedømt og skuespiller. Sist i Olsenbandens – siste skrik! der han spiller Benny. Klikken prøver seg derfor med Benny som svar på årets første oppgave.

 3. Svaret er Benny.
  Navnet Benny var populært midt på 70-tallet, og med 289 menn og 27 kvinner som har det som sitt første navn i dag, som tilsvarer omtrent 1 av 15.000 av Norges befolkning, er det ikke like så populært lenger. I populærkulturen utgjør navnet Benny 1 av 3 i Olsenbanden. Og så er det Benny Bankboks saken… Godt representert i kriminalitetsjournalistikken.

 4. Allerede på dag 1 har stayer evnen til pedrolf Linge fått kjørt seg, men de andre reinsdyrene holdt ut og vi går da for en kvalifisert utnerdet gjetning på at navnet vi skal til i dag er
  Benny.

 5. Vi forretningsutviklerne landet på «Benny». Kjent fra olsenbanden som «benny bankboks» – men i senere tid som Benny i en grensesprengende barnebok om mangfold

 6. Som vanlig kommer adventsquizen litt brått på for Svadamene – i det hele tatt kommer desember litt overraskende (hvor i alle dager ble november av???). Heldigvis rakk vi å melde oss på i tide til å rekke dagens frist. Det ble en kort og intensiv debatt hvor vi genererte litt ekstra trafikk på SSB’s sider – og kom frem til at svaret på dagens oppgave er Benny. Dette navnet hadde en absolutt formtopp i 1975 og kan benyttes som navn for alle kjønn både foran og bak. Videre er navnet på nytt aktualisert som en av tre gjennom nyinnspillingen av Olsenbanden. De fleste har vel også hørt uttrykket Benny Bankboks.

 7. Vi åpner luke 1 og kommer umiddelbart frem til navnet Kim. Deretter leser vi teksten med argusøyne på jakt etter finter, kommer deretter opp med navnet Kim. Nå er klokken rett før 3 poenger og vi tror det er finter på finter i teksten, vi er paranoide og vi teller deltakende ryttere på en hånd, skal vi svare Kim? Skal vi svare Ronny? Begge kan i våre ridehjelmer passe. Vi velger å gamble og gå for 3 poeng og med en magefølelse som bytter kontinuerlig….vi svarer…K…R…Kiiiiiii, Roooooo, vet ikke? Kim? Ronny? Ronny!! Det svarer vi! Ja!! Eller, jo!! Vi tar Ronny.

 8. Djiiisøz Quiztus, aka Quiztus Quaztuz svarer tvilende at svaret er Thomas.
  Ikke bare er navnet og dets derivater som for eksempel Tommy svært belastet med kriminelle tendenser, som vi alle vet, men det diskriminerer heller hverken kjønn eller slektsnavn.

  Djiiisøz vil også bemerke at Hr. Nilsen velger svært beleilige tidspunkter «å lufte bikkja»

 9. Sorry el farfar, jeg skal selge hunden og konsentrere med om Quiz.
  Det er selvfølgelig Benny, men vi får ta poenga i morgen!
  Jesus være med deg.

 10. Vi går for Benny. Peaket i popularitet på midten av 70-tallet, brukt av både han og hun og hennen. Og som etternavn. Benny Borg er av en eller annen grunn bransjestandard av de som foretrekker boxershorts her i strøket, det er jo sikkert en tredjedel omtrent?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s