Luke 18

I dag skal vi skille mellom produkt og produsent, og også kose oss med litt lingvistisk nerding. For reint grammatisk er det noe som skurrer ved utskrivingen av dette navnet (eller skal vi si navn?), men det er muligens også å forvente, når en merkevares navn kommer til ved en navnekonkurranse angivelig vunnet av en tolvåring. De befant seg opprinnelig i rurale strøk, men har etter hvert funnet veien både til hovedstaden – for markedsføring og produktutvikling, og ut av landet – for produksjon, blant annet i lavkostlandet Sverige.

Hva er navnet på merkevaren det er snakk om, og som de fleste nok kjenner under dets TBF?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.20) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

23 tanker om “Luke 18

 1. Sprettbalklubben NSB har umiddelbar sympati for litt pussig grammatikk og TBF-ar, og svarer i dag DBS – Den beste sykkel.

 2. Idag skal vi til merkevaren Den Beste Sykkel, som nok er bedre kjent under tre bokstavs forkortelsen DBS.

 3. Etter gårsdagen lille fadese, så gleder vi oss over å kunne svare på denne oppgaven uten å ramle i fella med overentusiastisk kreative omveier. Mange av oss har tråkket på en slik som vi skal frem til i dagens oppgave. Noen av oss har også klart å få utallige skrubbsår og enkelte hjernerystelser gjennom litt uvøren behandling av denne merkevaren. Vi skal frem til DBS – som er trebokstavforkortelsen for Den beste Sykkel.

 4. Svaret i dag er merkevaren «Den Beste Sykkel», eller bedre kjent under trebokstavsforkortelsen DBS.

 5. Merkevaren DBS «Den beste sykkel», som vi mener bestemt burde skrives «Den beste sykkelen» og som i dag produseres av Cycleuropa.

 6. Det er noe med ordlyden i ‘den beste sykkel’ som skurrer litt for oss og.
  Derfor går vi for merkevarenavnet tolv år gamle Knut Johansen kom opp med i 1932; Den Beste Sykkel (også kjent som DBS). God fjerde!

 7. Etter at wikipedias moderatorer var kjipe og det ikke lot seg gjøre å opprette en fakta side om Quizzefar og hans reinsdyr, feilet planen og piffen gikk ut i går så er det i dag en glede å si at vi tror svaret idag er:
  DBS- Den beste sykkel

  Når quizzefar var ung betød DBS noe helt annet men det nevnes ikke her..

 8. Jesus Quiztus svarer herved at vi i dagens like skal til Cycleuropes merkevare DBS (Den Beste Sykkel), som vel strengt talt burde vært skrevet i bestemt form, entall og med kun én kapitél i første ordet: Den beste sykkelen.

  Cycleurope har sitt hovedkontor i Oslo, mens produksjonen blant annet foregår i lavprislandet Sverige.

 9. I dag skal vi til DBS som er TBF for Den Beste Sykkel.

  Vil også benytte anledningen til å si til våre med-quizere;

  Selv om alt er lov i quiz og kjærlighet; er det å ødelegge svar og å trekke opp taustigen etter seg bare sjofelt. Uten at stallen beskylder noen; er det påfallende få lag med fire steg som svar i forrige luke.

  God 4. advent!

 10. Aristokattene er mildt sagt overrasket over hvor lite quizaksen vet om rurale strøk, nesten så vi ikke kunne klare det forsåvidt enkle svaret
  I dag skal vi til sykkelbyen Sandnes, og den beste sykkel, nemlig DBS.

 11. The Gangstashitters:
  I dag skal vi til sykkel-produsenten Jonas Øglænd på Sandnes som skapte «Den beste sykkel» (grammatisk korrekt den beste sykkelen) også kjent som DBS i 1932. 12 år gamle Knut Johansen sto for navnet.

  I 1989 ble DBS kjøpt opp av svenske Monark og i 1996 ble de en del av Cycleurope. Produksjonen på Kvål ble lagt ned i 2000.

  Cycleurope Norges kontor ligger i Oslo.

  All produktutvikling og design av DBS sykler skjer fortsatt i Norge men produksjonen skjer i ulike land. Blant annet Sverige.

 12. De håpefulle tenker at vi skal til DBS i dag, eller Den Beste Sykkel, som det jo blir, dersom vi skal skrive det ut.

 13. Denne gang skal vi til DBS – Den beste sykkel. En sykkel Benny Bankboks var veldig glad i som gutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s