Luke 14

Det er på tide med et spørsmål for folk om fe. For i dag skal vi ta blikket vekk fra egen navle, og bevege oss ut i verden. Vi skal til et av verdens mest folkerike land, og til et begrep som brukes for å betegne noe bestandig, nærmere bestemt en situasjon der man er i fast arbeid og har sikker inntekt. Begrepet betegner noe som i utgangspunktet hører kjøkkenet til, og inkluderer både et næringsmiddel og et grunnstoff.

Hvilket begrep skal vi til?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.09) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

22 tanker om “Luke 14

 1. På forenklet kinesisk skal vi frem til 铁饭碗, eller mer forståelig for oss vanlige folk: en risbolle av jern.

 2. I dag skal vi til begrepet «jernrisbollen». Det er slik et av verdens mest folkerike land, Kina, beskriver fast og sikker inntekt. Med næringsmiddelet risbolle, og grunnstoffet Fe ender vi opp med jernrisbollen.

 3. Kort lunsj på oss i dag, så vi svarer «Risbolle av jern», et kinesisk begrep som betegner trygghet for jobb, inntekter og goder.

 4. Hvis Skeletors lagmedlemmer var kinesiske så hadde vi også kunne kalt oss jernrisboller. Eller iron rice bowls hvis pent skal være på engelsk. For vi er også heldige å ha fast jobb og sikker inntekt.

  Skeletor vil også benytte anledningen til å gjøre sekretariatet oppmerksom på at vårt svar på luke 13 ikke ser ut til å ha kommet med i moderasjonen. Svar (Espa bolleland) ble avgitt kl 13:14 den 13/12, vi har sågar et screenshot-bevis i våre digitale gjemmer hvis bevisførsel begjæres. Håper dette kan ordnes opp i, vi leengter desperat etter de to poengene!

  Mvh Skeletor

 5. I dag skal vi til det herlige Øst Asia og til tiě fàn wǎn, eller 鐵飯碗 som man kanskje vanligvis sier. Altså til det kinesiske uttrykket på godt norsk vel heter «Iron rice bowl». Dette uttrykket brukes i Kina om å ha et yrke med en garantert jobbsikkerhet.

 6. Fehodene i fortetningsutviskerne satser i dag på at vi skal til Asien, nærmere bestemt til det kinesiske uttrykket «iron rice bowl», som er et uttrykk som beskriver en jobb, ofte i det ofFEntlige, hvor man har en garantert jobbsikkerhet.

 7. «Jernrisbollen (kinesisk: 铁饭碗, pinyin: tiěfànwǎn) er den i Folkerepublikken Kina gjengse beskrivelse av det statlige ansettelsessystemet som tidligere garanterte folk arbeide, inntekt, bosted og annet.»

  Sprettballklubben foreslår «tregrøtbollen» som gjengs beskrivelse av den norske velferdsstaten.

 8. De tre mest folkerike landene i verden er Kina, India og USA. USA forsvant raskt som mulighet, da ingen av Svadamene klarte å finne tenure på kjøkkenet. Fe kunne også ha siktet til Indias hellige kuer, men selv den mest distré Svadamen hadde nok oppdaget det hvis noe rautet i kjøkkenskapet. Dermed falt vi ned på at fe ikke hadde noe med julemiddagen å gjøre, men gikk istedenfor for grunnstoffet fe som, i motsetning til annet fe, passer godt på et kjøkken. Ingen av oss spiser riktignok ris av jernboller, og vi aner ikke om det er spesielt vanlig i Kina heller. Men det som er et vanlig kinesisk uttrykk, og svaret på dagens oppgave er jernrisbolle (铁饭碗; eller 鐵飯碗; pinyin: tiě fàn wǎn) som betyr jobb for livet – eller rett og slett fast jobb.

 9. Jesus Quiztus svarer 閱微草堂筆記, eller jernrisbollen, om du vil, som i følge noen står i fare for å oksidere bort hvis markedskreftene skulle lede Kina vekk fra den statlige ansettelses trygge havn

 10. Quizzefar liker ikke dagens spørsmål, og er redd både alver og reinsdyr kan komme på skumle tanker hvis de innser hvilke arbeidsrettslige ordninger som eksisterer i den vide verden. Uansett, i dag tar vi sjansen på begrepet «salær».

 11. Ja. I dag skal vi til det kjente og velbrukte begrepet «risbolle av jern». Brukes støtt og stadig her i L-A-Get.

 12. Jernrisbollen (kinesisk: 铁饭碗, pinyin: tiěfànwǎn) er den i Folkerepublikken Kina gjengse beskrivelse av det statlige ansettelsessystemet som tidligere garanterte folk arbeide, inntekt, bosted og annet. Jernrisbollen der altså

 13. Ridepikene har slitt fælt med å komme i mål i dag… Det eneste vi vet, er at det er noe med JERN!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s