Luke 16

Det er endelig fredag, og hva passer vel bedre enn å gå inn i helga med et spørsmål om ernæring, ispedd en noe arkaisk markedsføring: Øl er et næringsmiddel. Kaffe og The er kun Pirringsmidler ifølge en reklame vi skal innom i dag, en reklame som ikke bare skulle ha oss til å drikke én øl, men et helt bryggeris ølsortiment. Angivelig er de å få tak i på telefon 279, men herværende sekretariat går ikke god for at verken telefonnummeret eller angjeldende virksomhet er i drift den dag i dag. Det er heller ikke sikkert de hadde full skjenkekontroll.

Uansett: Hvilket bryggeri er det som står/stod bak denne reklamen?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.54) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

23 tanker om “Luke 16

 1. 279 er landkoden til Kongo og the er den franske måten å si te på. Derfor var det nærliggende å tenke at man skulle til et Belgisk bryggeri. Men den gang ei, vi skal selvsagt til østfoldsperlen Moss (igjen!). Og riktig svar er Moss Aktiebryggeri.

  Et bryggeri undertegnede overhodet ikke har hørt om, men som undertegnedes mor (oppvokst i Østfold) husker godt.

 2. Enda ingen i Yes we know har noen særlig tilknytning til Moss, kom vi fort fram til at denne reklamen kom fra Moss Aktiebryggeri. Fredagskvelden er reddet!

 3. Sprettballklubben tykkjer både øl, kaffi og te er godt, men stiller oss likevel heilhjarta bak bodskapen i ein annan reklame frå Moss Aktiebryggeri: «Udvandringen var mindre hvis vort Folk drak mere Øl og mindre Kaffe. De kraftigste Nationer drikker mest Øl.» Så no veit vi korleis vi skal få alle ny-sveitsarane heim, det er berre å ringje 279 til Moss Aktiebryggeri. Skål og god helg!

 4. Utdvandringen var mindre hvis vort Folk drak mere Øl og mindre Kaffe. De kraftigste Nationer drikker mest Øl. De bedrøkne går for Moss Aktiebryggeri i dag.

 5. Vi skal tilbake til en tid man faktisk kunne huske et telefonnummer og nummeret var til Moss Aktiebryggeri som tilbød mange næringsrike ølsorter;-). Skål!

 6. Hei fredag og velkommen skal du være. I dag mener Skeletor vi skal til Moss Aktiebryggeri og alle deres ølsorter. De hadde telefonnummer 279.

  De kraftigste Nationer drikker mest Øl.

  Hei skål!

 7. Det er Moss Aktiebryggeri sin annonse: Øl er et næringsmiddel. Kaffe og The er kun Pirringsmidler. Drik Moss Aktiebryggeris Ølsorter.

 8. Ah, de søde tide der alkoholreklame var lov og man røkte både på buss og fly. Man pleier å si at alt var bedre før, men Svadamene er slett ikke så sikker på det i akkurat denne saken. Vi har forsøkt å ringe 279 for å se om vi fikk tak i en telefonoperatør, men nei – ingenting skjedde. Men vi vet jo hvilken by Store Quizmaster er fra, så vi hadde jo våre mistanker – og sannelig var det ikke Moss Aktiebryggeri vi skulle frem til i dagens oppgave.

 9. Endelig kan quizzefar si at vi skal hjem til jul før den 24/12.
  I dag skal vi hjem til Moss aktiebryggeri!

 10. Hei!
  Vår kollega på laget var usikker på om svaret hadde kommet igjennom, så vi prøver på nytt for sikkerhets skyld:

  Moss Aktiebryggeri.

  Mvh Ingen Grenser

 11. Da vi er så møtekåte i Familien Hverdagsens, sitter det litt langt inne å bruke tia på Quizing. Men svaret i dag er Moss Aktiebryggeri! Skål og god helg ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s