Luke 19

Kyss meg i ræva, det er på tide med litt musikk! Vi skal til et band som nok assosieres med en helt annen by enn den de selv kommer fra, og denne 40-åringen kan vel ikke sies å leve i beste velgående, og er da heller ikke akkurat kjent for å fronte en sunn livsstil. Så er det kanskje ikke til å undres over at de måtte utgi sin egen tributt, i tillegg til det sedvanlige politiske og om fred og kjærlighet og sånn. Det er noe paradoksalt også med deres største hit, som opprinnelig nok ikke har helt den betydningen en del synes å tro, eller er ment for den settingen den er ihjelspilt i de senere årene.

Hvilket band, med et navn avledet fra et annet språk enn de selv synger på, skal vi til?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 19

  1. I dag skal vi til The Pogues. Bandet ble dannet i London 1982 under det gæliske navnet «Pogue Mahone» som betyr Kyss meg i ræva. Eget tributtalbum kom i 2016. Låta Fairytale of New York ihjelspilles på denne tiden av året.

  2. For de Håpefulle:
    I dag skal vi til det irske bandet The Pogues, som betyr omtrent «kiss my arse».
    Vokalisten Shane McGowan lever, men kunne gått rett inn som statist i sesong 11 av Walking Dead.

    Grunnlagt i 1982, og for mange mest kjent for «julelåta» Failytale i New York, som handler om to tidligere elskere som hater hverandre. NKVO.

  3. «Pouge Mahone» eller «kyss meg i ræva», og den ihjelspilte «glade» julesangen «Fairytale of New York»

    Det er selvsagt The Pouges vi snakker om!

    Pass på på glatta i dag!

  4. Dette var jo ikke norsk slik vi trodde – her skal vi til the Pogues. Pogues ble dannet i London i 1982 under det gæliske navnet «Pogue Mahone», som betyr «kyss meg i ræva». Navnet skjemmer ingen. Og straks er det (høy)tid for Fairytale in New York

  5. Svaret er The Pogues, og etter denne helga ønskjer vi sekretariatet god måndag og eit ektefølt póg mo thóin.

  6. Endelig satt assosiasjonene litt som de skal… vi skal til The Pogues – som etter et par år måtte skifte navn fra sitt opprinnelige «Pogue Mahone», angivelig fordi klager fra gaelic-talende BBC-lyttere førte til at de ikke lenger ble spilt der. (Pogue Mahone, eller póg mo thóin, betyr «kiss my arse» på irsk).

    Veldig overraskende er det på et vis at bandet er London-basert, siden de fleste anser dem som irske nasjonalister/republikanere og mange nok ville trodd de er fra Dublin eller Belfast – eller eventuelt fra New York, der handlingen i deres mest spilte låt utspiller seg.

    Levva Livet synes ellers at Fairytale of New York gir helt perfekt julestemning – selv om den virkelig ikke burde vært brukt som en feelgood-sang…

  7. Fairytale in New York er en temmelig trist og melankolsk sang som paradoksalt nok gir topp humør og julestemning for de fleste av oss. Ikke minst savner vi versjonen som årlig ble spilt på legendariske Kjeller´n av et like legendarisk mosseband. Men bandet vi skal frem til i oppgaven er The Pogues, som startet under navnet Pogue Mahone – som rett og slett betyr kyss meg i ræva. Jaggu. Svar avgitt.

  8. The Gangstashitters:

    The Pogues.
    Bandnavnet er et populært irsk-britisk folk/punk band. Pogues ble dannet i London under det gæliske navnet «Pogue Mahone» som betyr kyss meg i ræva. Låten Fairytale of New York er ikke akkurat en fairytale, men spilles i hjel ved juletider. Bandet ble grunnlagt i 1982 og ble 40 år i år.

  9. Pogue Mahone!!! Vi skal til The Pouges. De har den mest ihjelspilte julesangen, som kanskje ikke var ment å være en julesang?? De synger om
    å gi røde roser til seg selv og om fred og kjærlighet. De blei dannet i London 1982, under navnet » kyss meg i ræva» på gælisk. Et band fra Irland som er fra England altså. Noe sånt !

  10. I dag skal vi til bandet «Pogue Mahone» (eller «kyss meg i ræva» på Gælisk) også kjent som «The Pogues».

  11. Nok engang er det en av de unge og friske Reinsdyrene som kommer til svaret som håper er rett her: bandet het på gælisk «kyss meg i ræva» når det startet og er viden kjent for julens flotteste låt «Fairytale of newyork»

    The pogues

  12. etter mye om og men svarer forretningsutviklerne i dag «Jokke og Valentinerne» som ble stiftet i 1982 og har den tidsaktuelle «her kommer vinteren» som handler om noe helt annet enn det den brukes til….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s