Luke 17

I dag skal vi til konseptet Wikipedia-stafett. Her dreier det seg om å ta seg fra ett punkt inne i Wikipedia til et annet, utelukkende ved å navigere gjennom klikk på lenker til andre sider i artiklene. For eksempel: Vi vil ta oss fra artikkelen om jernrisbollen til artikkelen om Christian Michelsen (den nynedrykkede fotballprofilen, tilfeldig valgt eksempel). Kanskje klikker vi da på lenken til Folkerepublikken Kina (1) og deretter på 1. oktober (2), Amin Askar (3), Kristiansund (4). Christian Michelsen (fotballspiller) (5). Vi klarte det på fem klikk! Hvordan kommer man seg fra «Norges offentlige utredninger» til «Benny Bankboks» med færrest mulig klikk?

Skriv antall klikk og vis hvilken sti dere gikk. NB: Det er lov å gutse på å trykke på lenka «tilfeldig side», og det er også lov å ha flaks. Men det må i tilfelle bevises, og sekretariatet ønsker lykke til (med det)!

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

20 tanker om “Luke 17

 1. Slack advent sjanser på en trepoenger, men tar forbehold om at noen kan redigere Wikipedia i ettertid.

  Vi kom oss dit på syv steg:
  Norges offentlige utredninger – lovforarbeider – strafferett – dødsstraff – 1981 – kategori 1981 – musikkalbum fra 1981 – Benny bankboks (album)

 2. NOU -> Norges regjering -> Liste over Norges regjeringer -> 1981 -> Killers(Iron Maiden) -> kategori: musikkalbum fra 1981 -> Benny Bankboks(album)

  6!

 3. Fra De Håpefulle:
  Stortinget->Norske Komponister->Norske musikere->Norsk Musikk->Norske Musikkalbum->Benny Bankboks (6 klikk)

 4. Hverdagsfamilien har, til tross for snøkaos, glatte veier og dårlig sikt, funnet en sti på 4 klikk:
  1. NOU – stortinget
  2. Tage Pettersen
  3. Sogn VGS, Jan Petter «Benny bankboks» Askevold
  4. Benny Bankboks-saken

 5. Hverdagsfamilien har, til tross for snøkaos, glatte veier og dårlig sikt, funnet en sti på 4 klikk:
  1. NOU – stortinget
  2. Tage Pettersen
  3. Sogn VGS, Jan Petter «Benny bankboks» Askevold
  4. Benny Bankboks-saken

 6. Enkelte medlemmer i Hverdagsfamilien mener at det vi bør spesifiser de fire klikkene ytterligere. I forrige ubehjelpelige svar kom det ikke tydelig frem at det var fem linker.
  Altså iiddiotsikkeer slik:
  Det er 5 linker og 4 klikk
  1. NOU
  2. Stortinget
  3. Tage Pettersen
  4. Sogn Videregående Skole
  5. Benny Bankboks

 7. Dagens var en nøtt – og Svadamene har lest seg frustrert gjennom utallige tekster og lenker i tekster. Det hjalp jo betydelig når vi faktisk klikket på lenken i oppgaven og oppdaget at vi faktisk skulle frem til et album (kremt) som het Benny Bankboks fra 1981, og IKKE som vi trodde – «Benny Bankboks-saken». Siden vi skulle til 1981, var det logisk å klikke seg gjennom en NOU for å finne et sted som lenket til årstall – som lenket til flere årstall. Dermed gikk vi fra oppgavens utgangspunkt videre til: (klikk) Morgenbladets kåring av norgeshistoriens 10 beste NOUer, derfra videre til (klikk) NOU2011:7, Brochmannutvalget, deretter til (klikk) «Den norske velferdsstaten” som teksten lenket til. Derfra (klikk) til 1966, (klikk) til 1980-årene og til slutt (klikk) til Wikisiden for 1981. Da vi scrollet ned til overskriften Musikk på denne siden, sto dessverre IKKE “Benny Bankboks” oppført i det hele tatt. Stor skuffelse. Men NÅ gjør den det, med en godt fungerende lenke (klikk) til “Benny Bankboks”. (Vi har billedbevis i tilfelle det dukker opp noen sure moderatorer med sletteknapp før midnatt). Så med denne smule forbedring av Wikipedia utført på forhånd – klarte vi deretter til vår store glede (men ikke overraskelse) å komme i mål på sju klikk.

 8. Whops – det snek seg inn en liten feil i tredje (klikk) i vår besvarelse. Der skal det selvfølgelig stå «den norske velferdsmodellen» – men et klikk på denne lenker til siden Den norske velferdsstaten – derav forvirringen.

 9. «Tidligere i dag skulle det mye klikking til på tilfeldig artikkel da det var ingen veier til Benny Bankboks, da B Gjengen ikke hadde en Wikipedia artikkel, det var ikke noe om albumet på 1981 eller lignende. Det ville ha gitt en 1 av 603578 i odds for å få riktig side. Etter klokka 17:17 og 18:24 har det dog blitt mulig å finne denne på 1981 da noen har redigert Wikipedia-siden, og tuklet med quizzen (Veldig lite kult).

  Men med det nye premisset har det blitt: Rapport (1) – Brundtland-rapporten (2) – Gro Harlem Brundtland (3) – 1981 (4) – Benny Bankboks (5)»

 10. Quicluncherne brukte 9 klikk ved å følge denne stien: jusrelaterte, tyveri, lovbrudd, ran, personer dømt for ran, nordmenn dømt for ran, NOKAS-ranet, rettsaker i Norge, Benny Bankboks-saken.

 11. Jahapp, da starter vi friskt på Norges offentlige utredninger. Heelt nederst i artikkelen ser vi lenker til kategorier. Vi klikker på «Norsk politikk».

  Heeelt nederst på siden ser igjen lenker til kategorier. Vi klikker på «Norge».

  På denne siden finner vi under bokstaven K en lenke til «Norsk kultur». Vi klikker selvsagt på den.

  På denne siden finner vi under bokstaven M en lenke til «Norsk musikk» som vi klikker på.

  På denne siden finner vi under bokstaven M en lenke til «Norske musikkalbum» som vi klikker på.

  På denne siden finner vi under bokstaven B lenke tiiil… (trommevirvel) «Benny Bankboks (album)». Når vi så trykker på den…

  …er vi brått i mål. Summa summarum ble det 6 klikk! På veien varslet google sågar om registrert unormal søkeaktivitet på enheten, og forlangte bevis for at vi ikke er en robot. På dette punktet i adventsquizen har vi riktignok opparbeidet oss firkantede øyne, men det får da være måte på!

 12. Det fryder Forretningsutviklerne og se Benny bankboks tilbake i oppgaven. Etter å ha plassert han i både olsenbanden og the office var det flott å se han i musikkens verden. Vi løste wickipedia stafetten på fire steg. 1. trykk på regjeringen på nou siden, 2. trykk på liste over regjeringer, 3. under regjeringer siden 1945 trykk på 1981 ved Gros første regjering og 4. under musikk på 1981 står lenken til Benny bankboks

 13. Vi svarer med tallet ni i dag, og følgende rute:

  Norges Offentlige Utredninger – Stortinget – Stortingsbygningen – historisme – gotikk – ribbekrysshvelv – bankhvelv – bankbokser – Benny Bankboks – Benny Bankboks-saken

 14. I dag har pikene vært travle med å gjøre rent til jul i stallen, men til slutt fikk vi litt tid til Wikipedia-stafetten også.

  Fra «Norges offentlige utredninger» til «Benny Bankboks» brukte vi seks klikk.

  Inne på NOU trykket vi på linken til Stortinget (1). Der fant vi lederen for Arbeids- og sosialkomiteen Kirsti Bergstø (2). Hun er født i 1981, så vi trykket på linken til årstallet (3) og kom inn til oversikten over de største hendelsene det året. Langt nede på denne siden fant vi info om musikkåret 1981, blant annet at Vazelina Bilopphøggers ga ut albumet «Slitin i knea» (4). Helt nederst på infosiden om dette albumet ligger kategorien «Musikkalbum fra 1981». Ett trykk på denne kategorien (5) fører oss inn til en flott, alfabetisk oversikt over platene dette året. Og her finner vi Benny Bankboks (album) (6).

 15. Farfars: Etter mye om og med, og ekstreme forsøk på bestikkelser, har vi prøvd oss på. :
  NOU
  Regjeringen
  1981
  (Musikk) Benny bankboks (Mulig denne lenka er relativt ny, men den ligger der).
  Altså: 3 stier (4 inkludert utgangspunktet, NOU) 🍉🍉

 16. Vi klarte det på 5!

  1. Stortinget
  2. Grunnloven (Norges Grunnlov)
  3. 1920
  4. 1981
  5. (B-Gjengen gir ut musikkalbumet) Benny Bankboks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s