Luke 20

Gull, gull, gull, gull, gull, gull. Gull, gull og gull! Denne personen har så mye gull, i tillegg til litt sølv og helt sikkert en slant eller to i hard valuta. Men hen er likevel ikke interessert i å kjøpe land, og blir faktisk litt muggen når det antydes, særlig når det er snakk om å kjøpe naboland som til alt overmål er tidligere kolonimakt, dette til tross for at vedkommende faktisk selv har dratt utenlands for å erobre nettopp dette gullet.

Hvem er det snakk om, og hvilket land er det som ikke bør anskaffes?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

19 tanker om “Luke 20

 1. Thorir (eller Þórir) Hergeirsson er visst ikkje så interessert i å kjøpe den gamle kolonimakta Danmark, og stiller seg tvilande til om Noreg eigentleg kan ta seg råd (Island har nok i alle fall ikkje råd, men det er jo ikkje der Thorir jobbar).

  Om vi vinn adventsquizgull i år vil Sprettballklubben starte sparing i eit aksjefond og spare opp til å kjøpe Liechtenstein. Med litt god rentesrente og avkasting bør vi vere i mål om ca. 315 år.

 2. Skeletor mener vi i dag skal til håndballandslagstrener Thorir Hergeirsson og da han ble irritert over at håndballjentene sans at «de kan kjøpe hele Danmark om de vil» på gullfesten i EM. Treneren har vunnet 9 gull.

  Altså, Thorir Hergeirsson og Danmark 🙂

 3. Vi Forretningsutviklerne slet fælt i dag. Vi landet til slutt på Bjørn Dæhli som med sine 9 vm gull har havnet i eiendomskrangler med sine hytteprosjekter i kolonimakten Sverige..

 4. Etter litt fomling i feil idrett og ikke i rett element, har L-A-Get konkludert med at svaret er Thorir Hergeirsson og Danmark.

 5. Quizzefar er bedre kjent med gaver laget av alver enn gull, sølv og hard valuta. Kolonimakter og mugne personer er ikke vår greie. I dag satser vi derfor på den mugne Putin og noe kreativt definerte kolonimakten Ukraina.

 6. Mesterskap i hands står høyt på lista over hellige tradisjoner i Jesu Quizti førsjulsstri.
  Det var med stor sorg og en djevelsk smerte dette måtte vike for Qhatar i år. Men føradventsgull er bedre enn ingen.
  En lykkelig omstendighet ga et ulykkelig utfall for banketten etter at Norge og trener Thorir Hergeirsson slo Danmark og vant nok et gull: Det endte opp med allsang, og det var ikke den gamle mannen Tore tang de sang om. Neida! Vi kan kjøpe hele Danmark om vi vil!

  I dagens luke skal vi til Thorir Hergeirsson som syns vi godt kan la være å kjøpe Danmark.

  Snes, fjers og fems er grunn til å la være. Slik lyder herrens ord. Amen.

 7. Arg, hvorfor er det så vanskelig. Vi hat ikke kommet lenger enn at vi er ganske sikre på at det er en idrettsutøver som innehar alt dette gullet. Sannsynligvis tre pluss seks medaljer. Men lenger kom vi ikke. Vi kjører derfor mer eller mindre kvalifisert gjetting og svarer en som har nettopp så mange medaljer til sammen,nemlig sklytekongen Hjallis. Og hvilket land vil han ha seg frabedt å kjøpe? Sikkert Sverige.

 8. Stallen tenker vi skal til den ooh så oransje, vi burde vel si gullfargede (både mhp hud og interiør) Trump som ymtet frempå å kjøpe Grønland fra Danmark, som ble sur når han ikke fikk det. Hverken av Danmark, som ikke kunne selge, eller Grønland som ikke ville selges.

  Så sur ble han at han avlyste hele statsbesøket til Danmark. (Ikke første gang noen i USA prøver på dette. Harry S. Truman har også prøvd (i 1946?) å kjøpe Grønland for gull verdt 100 mill dollars.).

  Om Trump FAKTISK har midler a’la hard valuta, aner vi ingenting om, men vi tror sølvfargede armbånd ville kle han utmerket med hans hudfarge.

 9. Vi tror vel dette har noe med at Norge kan kjøpe (Sverige) om vi vil- men her i ny håndball drakt. Og at vi skal til Thorir Heirgersson, som nylig tok sitt 9de gull med Norge. Og ikke var særlig imponert over sangen om å kjøpe hele Danmark- en absolutt tidligere kolonimakt

 10. Svadamene kaster inn håndkleet og sier Karsten Warholm. Hvilket land han ikke bør kjøpe aner vi ingenting om.

 11. I dag har vi endelig fått diskutert spennende temaer som ulike kolonimakter, ulike vinter- og sommeridretter, definisjonen av hard valuta, laggull og individuelle gull, Flåklypa, Donald, Messi, og Røkke – for å nevne noe. Men landslagstrener Thorir Hergeirsson sier i et intervju at Norge ikke kan kjøpe Danmark, og ble ikke veldig imponert når flere av gulljentene sang «Vi kan kjøpe hele Danmark» på finalefesten etter EM-seieren i november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s