Luke 4

Det er endelig søndag, og i dagens luke skal vi ut på litteratur. Vi skal til en fiktiv boktittel om fiktive personer i en faktisk hendelse, en tittel som likevel på lyrisk vis er passende, om enn både forskere og forfatter er enige om dens manglende sannhetsgehalt – fortsatt dreier det seg om tittelen altså. Historien er velkjent, og det var ikke en dans på roser, ei heller var det det tittelen antyder. Vi skal mer i retning av melankolsk vals, og vi spør:

Hvilken bok er det snakk om?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 4

 1. L-A-G er sugne på raskt respons i dag, etter litt treghet. Så vi går for Erik Fosnes’ «Salme ved reisens slutt».

 2. Dette er historien om orkesteret på Titanic som visstnok ikke spilte salmen «nærmere deg min Gud», (det ville vi i såfall ha hørt), men den relativt melankolske valsen «Autumn».
  Så «Salme ved reisens slutt» er en tittel som blir litt fiktiv, og det er den som er svaret på dagens oppgave.
  Slik lyder Jesu Quizti ord.
  Amen.
  God eftermiddag.

 3. Dette er historien om orkesteret på Titanic som visstnok ikke spilte salmen «nærmere deg min Gud», (det ville vi i såfall ha hørt), men den relativt melankolske valsen «Autumn».
  Så «Salme ved reisens slutt» er en tittel som blir litt fiktiv, og det er den som er svaret på dagens oppgave.
  Slik lyder Jesu Quizti ord.
  Amen.
  God eftermiddag.

 4. Vi skal til myten om orkesteret på Titanic. Den maler et vakkert bilde av standhaftige og modige musikere, som i skjebnens stund kun tenker på andres beste og spiller trøstevals for de druknende. Det er noe annet enn dagens musikere, som ikke engang tåler litt søling med vann før de rasende går av scenen. Men igjen – myte. Men en inspirerende en – og en av de som har latt seg inspirere er Erik Fosnes Hansen. Vi tenker derfor at svaret på dagens oppgave er boken med tittelen «Salme ved reisens slutt», utgitt i 1990.

 5. Familien Hverdagsen har resonert seg frem til at boka må være «Salme ved reisens slutt» av Erik Fosnes Hansen, der vi følger fiktive musikere på Titanic som spiller helt til oksygenet tar slutt og/eller lungene fylles med vann. Siste dans for både musikere, Rose og båten som vissnok ikke kunne synke der altså…

 6. Denne synes Skeletor var lei. Men så er ikke litteratur vår forte heller. Vi skyter fra hofta – eller coxa som det heter på fagspråket – og går for «Salme ved reisens slutt» av Erik Fosnes Hansen.

 7. Som LA times så fint skrev: «Titanic sanc with a walz, not a Hymn» så vi går for «Salme ved reisens slutt» av Erik Fosnes Hansen.

 8. Sprettballklubben lot seg idag forville ut i en jakt etter fiktive bøker i fiksjonens verden, men kom etter hvert fram til at vi i dag skal på tur med den høyst reelle RMS Titanic for å bli bedre kjent med sju av skipets fiktive musikere. Forsking, eller i alle fall «forskning» viser at de trolig ikke ble spilt religiøse låter under Titanics siste reise, men heller en melankolsk vals. Vi skal med andre ord til «Salme ved reisens slutt» av Erik Fosnes Hansen.

 9. I dag skal vi til boka Salmer ved reisens slutt, selv om de som mener de skjønner seg på sånt påstår at det var en vals orkesteret spilte da Titanic sank.

 10. Med stor usikkerhet svarer vi i Slack advent «Salme ved reisens slutt».

  Den treffer ikke alle hintene, men den treffer flest, så vi gir den et forsøk og krysser fingrene.

 11. Vi som ikke ble enige om lagnavn endte til slutt på «En salme ved reisens slutt»

 12. Etter en gjennomsnittlig god dag i advent har reinsdyrene sittet inne under pledd og lest god litteratur . Mange gode bøker men trolig ikke så gode som ventet av quizaksen.

  Vi gjetter på boken :
  Salme ved reisens slutt.

  God kveld

 13. I dag skal vi til boken «Salme ved reisens slutt» av Erik Fosnes Hansen. Boka handler om sju fiktive skipsmusikere på skipet Titanic. Tittelen er fiktiv fordi det ble ikke spilt en salme da skipet sank, men heller en vals.

 14. The Gangstashitters:
  Nei. Herre luka va alvår vanskelig syns vi! No har vi vært innom Bibelen, vredens druer, catcher in the rye, den lille prinsen, min kamp, phantom of the opera, bienes historie, isfolket, piken med svovelstikkene og Asterix, for å nævn nånn. Men vi endt med «salme ved reisens slutt», etter hard debatt og avstemning. God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s