Luke 8

I dag skal vi endelig til et fornuftig spørsmål, vi skal nemlig innom en samfunnsøkonom og journalist, og ikke minst forfatter – hvilket i hovedsak er det som aktualiserer hen i dagens luke. For over fem deler og tre ganger så mange kapitler blir både tanker og tilfeldigheter analysert i en utgivelse fra og om vårt eget årtusen, der hen gjør et forsøk på å komme med en formel for hva som bringer oss mennesker glede – både som samfunn og individer.

Og gitt alt dette abstrakte og over på det konkrete:

Hva er ekvasjonen for lykke?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.37) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett

28 tanker om “Luke 8

  1. Hen vi skal frem til er Maria Berg Reinertsen. Hun sier at hovedpoenget hennes er å vise at ikke alt kan måles og regnes på, og det alltid vil være noe som ikke får plass i ligningen – som for eksempel den for lykke. men dersom hun må forholde seg til en ligning vil det være denne: U(t)= β1ln(y(t))+β2ln(y(t)/y(t)*)+Zt’y

  2. Vi, Jesus Quiztus tror vi skal til boken Ligningen for Lykke av Maria Reinertsen
    og formelen U(t)=ß1ln(y(t))+ß2ln(y(t))’)+Z(t)’Υ. Dog ser det ut til at ikke alt kan måles og regnes på, blant annet lykke.

    Amen.

  3. Skeletor mener at vi skal til denne formelen i dag, hentet fra boka til Maria Reinertsen, samfunnsøkonom og journalist:

    U(t)= β1ln(y(t))+
    β2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)’Y

    Skeletor jobber med skjelett og det å lage senkede tall var ikke lett. Men vi fikk det til og det er litt surt at vår senkede tall slett ikke ser senkede ut. Vi er nå blitt mer kjent med effekter i word uten at vi er blitt helt nørd. Fin stjerne i formel gir også krøll, IT-systemet til sykehuset er døll. Vennligst kjære sekretariat, ikke tro at vi er lat(e). Vi fikk det bare ikke til, men gi oss cred er du snill.

  4. Quiz mess developers (forretningsutviklerne) mener i dag at det er Maria Reinersten vi skal frem til, hun er samfunnsøkonom og journalist og har skrevet boka «ligningen for lykke». Anmelderne av boken mener dog hun ikke gir noe klart svar på hva dette er, men bildet på forsiden sier at Maria + Reinertsen = ligningen for lykke. Forretningsutviklerne får dog ikke denne ligningen til å gå opp, og søker videre i internettets kriker og kroker. Der finner vi den canadiske forfatteren Neil Pasrichas forsøk på en ligning: Want nothing + do anything = have everything? Det høres veldig slitsomt ut å skulle gjøre alt uten å ønske seg noe, så vi setter oss heller ned med en god bok – og i innholdsfortegnelsen finner vi svaret vi lander på til sist. Ekvasjonen for lykke er nemlig noe så enkelt som overskriften på kapittel VIII:

    U(t) = β1ln(y(t))+ β2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)’γ

  5. Det finnes visstnok mer enn en ekvasjon for lykke, men i dagens oppgave skal vi til den ligningen samfunnsøkonom, journalist og forfatter Maria Berg Reinertsen presenterte for oss i 2010, da hun ga ut boken Ligningen for lykke. Om dette er fasiten på lykke har ikke Svadamene noen sterk formening om, men vi er ganske sikre på at fasiten på denne oppgaven er formelen U(t)=β1ln(y(t))+β2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)Ὺ.

  6. «U(t)=beta_1 ln(y(t))+beta_2 ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)’gamma er ligningen for lykke, ifølge Maria Reinertsen i hennes femdelte, femten kapitler lange bok med samme navn»

    Den der satt som ett skudd..

  7. Nå skal vi til Maria Berg Reinertsen som har skrevet boken «Ligningen for lykke». På et av bokcoverne er det «Maria+Reinertsen» som er lik Ligningen for lykke, mens vi i Del 3 (Funksjoner) kapittel 8, får en ligning for lykke: U(t)= β1ln(y(t))+ β2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)’Y (riktignok skal tallene skrives bittelitt annerledes).

  8. Her skal vi til Maria+ Reinertsen= Ligningen for lykke. Formulert i kap VIII.
    Lang og intrikat som f.. , spesialtegn som ikje finnes på mitt f… tastatur 🙂 U(t)=b1ln((y(t))+…. Blabla, slå opp resten sjæl, og kalkulator’n og gi oss gjerne svaret når det er klart 🙂

  9. U(t)= β1ln(y(t))+β2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)´Y
    Kommentar til ekvasjon: 1- og 2-tallet etter beta skal være senket, men dette syntes ikke i kommentarfeltet. Det samme med * tegnet som på mac viser som seksarmet, men den skal være femarmet. Stor Y til slutt er egentlig ikke en stor Y, men Gamma. Dette ble heller ikke med over da vi kopierte teksten fra Excel.
    Du får bilde på snapp 😛

    PS: Vi holdt på å la oss lure av bokas Cover hvor det står at Maria + Reinertsen = ligningen for lykke. Men av erfaring vet at vi at det ikke pleier å være så enkelt?

  10. Selv om hovedpoenget til Maria Berg Reinertsen er å vise at ikke alt kan måles og regnes på, kommer hun allikevel med denne ekvasjonen ti lykke:

    U(t)= β₁ln(y(t)) + β₂ln(y(t)/y(t)*) + Z(t)’γ

  11. I dag skal vi til Maria Reinertsens bok «Ligningen for lykke». Hun er både journalist, samfunnsøkonom og forfatter. I kapittel 8 i boka finner vi ligningen for lykke i overskriften. Ligningen for lykke er:
    U(t)= B1ln(y(t))+B2ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)V

  12. Selv om hovedpoenget til Maria Berg Reinertsen er å vise at ikke alt kan måles og regnes på, kommer hun allikevel med denne ekvasjonen til lykke:
    U(t)= β₁ln(y(t)) + β₂ln(y(t)/y(t)*) + Z(t)’γ

  13. Her bruker vi tid på å skrive inn riktig tegn, så klarer ikke denne siden å tyde tegnene! Makan! Vi klager selvfølgelig ikke på quizmasteren, men vi brukte altså laaaang tid på å få dette riktig da det ikke går an å lime inn bilder. Vi legger inn søknad om å få 3 poeng (selv om vi var litt seint ute)

  14. Vi skal til ligningen for lykke av Maria Reinertsen og Edward Clarks ekvasjon som beskriver hvordan penger kan gjøre oss lykkelige:
    U(t)=β₁ln(y(t))+β₂ln(y(t)/y(t)*)+Z(t)Ύ
    Men som hun selv skriver, den ligningen er nok mest nyttig for de som også husker på at det er mange ting som ikke får plass i den ligningen.

  15. Vi har leita etter lykka alle disse årene, så viser det seg at det er så enkelt som dette. Tror vi.
    U(t)=β_1 1n(y(t))+β_2 1n(y(t)/y(t) *)+2〖(t)〗^1 y

  16. Maria Reinertsen har jo en ligning i kapitteloverskriften til kapittel 8 som vanskelig lar seg gjenskape – iallfall på et kommunalt tastatur. Men hun er vel enig med seg selv i boktittelen; at ligningen for lykke er tallene, tankene og tilfeldighetene bak den rådende økonomiske fornuft.

  17. Lykke er å ha met penger enn de vi sammenligner oss med, iallfall ifølge Maria Berg Reinertsen.

  18. Her skal vi til Maria Berg Reinertsens bok «Ligningen for lykke: tallene, tankene og tilfeldighetene bak den rådende økonomiske fornuft»
    Likningen finner vi i tittelen på kapittel 8 og lyder som følger: U(t)=β¹ln(y(t))+β²ln(y(t)/y(t)☆)+Z(t)’Υ

    Vi vil også påpeke at her skal de små tallene egentlig være fotnoter og ikke eksponenter i potenser, men det finnes altså ikke fotnoter i mobiltelefonens tastatur. Vi erkjenner at også stjernen viker noe fra den skrevet i boken, men det får så være.

  19. Her er formelen for lykke:
    Er du glad og vet det så er det et resultat av P + 5E + 3H, fastslår Britiske forskere.
    Ifølge Dagbladet.

  20. Vi er egentlig fristet til å svare Maria+Reinertsen=ligningen for lykke, som er ekvasjonen som brukes som bok-tittel på forsiden av boka. Men Maria refererer til en annen og mye mer komplisert ligning inne i boka si – nemlig den Andrew Clark har utviklet.

    U(t)= osv.

    Bilde av denne ligningen er tilgjengelig her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s