Isaksens adventsquiz 2011

Isaksens adventsquiz 2011

Det er med stor glede jeg på vegne av Isaksens adventsquiz kan ønske velkommen til nok en sesong med vriene nøtter i førjulsstria. Har De hentet posten og er klar til å sette i gang?
Ok, spilleregler: Du får ett spørsmål per dag. Koordinatene på kalenderen utgjør hint til dagens spørsmål. Hintene kommer på morgenen, spørsmålet på ettermiddagen. Hintene gir deg mulighet til å tenke ut mulige spørsmål/svar på forhånd. Helt rett svar gir to poeng. Raskest rett svar gir et ekstrapoeng. Ulikt fjoråret dreier det seg i år ikke bare om musikk. Og alle hjelpemidler er tillatt. I år er det ni deltakere. Lykke til!

1.desember:
Dagens hint: Advent og Debut.
Advent betyr Herrens komme og er jo som kjent kirkeårets begynnelse. Så langt alt vel. Men det har ikke alltid vært sånn. Når ble dette bestemt? Århundre holder lenge.

2.desember:
Dagens hint: Nasjonaldag og islam.
”Gasellens far” og ”Telttoppen”. Har det rabla for quizmaster? Nei, ikke helt. Vi skal til et land der dette er to sentrale bestanddeler, og der innbyggerne i dag formodentlig går av skaftet i desemberyr gledesrus. Hvilket land?

3.desember:
Dagens hint: Nilsen og datter.
Hun platedebuterte i 2009, men hadde allerede rukket blant annet å varme opp for Cohen under hans Bislett-konsert. Nå i november kom hun med andrealbumet, der hun synger om å skalle hodet i veggen og lurer på hvor hun skal gjøre av seg. Hva heter artisten, og hva er hennes morsmål?

4.desember:
Vi holder oss i musikkens verden, og skal til en stor artist på etparogførr som må kunne sies å være virkelig produktiv, til tross for at han selv betegner sine plater som blåkopier og uferdige saker. Debutalbumet var rimelig tvilsomt, og ble utgitt 25.juni 1996. Hvilken artist?

5.desember:
Det er håndball-VM for kvinner, og det er det jo støtt. Norge har foreløpig begrensa suksess, og det har de jo, vel, støtt. Men hva heter dama som hadde stor landslagssuksess i to tiår, fram til høsten 2000, og som de siste åra gikk under kallenavnet ”mor”, sikkert ikke minst grunnet sine tvillingkids?

6.desember:
Norges statsbaner har tatt en Isaksen, og markerer adventstida med en spørsmålskalender. Naturligvis ikke like bra, men de skal ha for forsøket. De har også lansert en slags avis i samme anledning, hva er navnet på denne?

7.desember:
Da håper jeg alle har fått kost seg med litt kvalitetsmusikk i løpet av dagen, og er klare til å slå fast at det som er rundt 31 år gammalt er best. Men hva heter låta om å finne seg selv fastbundet i en vegg, og bli blendet av blålys uten å kunne svare?

8.desember:
Er paven katolikk? Jaggu! Er’n tysk? Jepp! Er han den 265.paven i rekka, den gode (?) Benedikt XVI? Visst faen. Men hvem var pave i 1978?

9.desember: Gårsdagens popequiz falt flere tungt for brystet. Matta tok sin tredje trepoenger på fire dager, og er nå i delt ledelse med pat på 16…

Storbritannia omfatter som kjent England, Skottland, Wales og Nord-Irland, og de mønstrer hvert sitt landslag i for eksempel fotball. Til sommerens OL som avholdes i London blir det imidlertid skrapet sammen et britisk lag. Hvilke landsfotballforbund deltar i dette samarbeidet?

10.desember:
Vi skal naturligvis legge turen innom en kåring i dag, jaggu på tide. Hvem toppa morgenbladets topp hundre-liste i høst, og hvilken artist/band hadde flest album inne på denne lista?

11.desember:
Norsk julemat oppsummeres jo ofte som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, men det er ikke nødvendigvis Stabburet enig i. Hvor mange mener de det er som spiser grandis på juleaften? Og hvor stor andel av befolkninga spiser svineribbe samme kveld, ifølge ferske tall fra Synovate?

12.-24.desember mangler dessverre i quizmasters arkiv, vi får derfor nøye oss med første halvdel i denne omgang.
Og du husker ikke svarene, sier du? Aiaiai, det var ergerlig! Du får dem kanskje hvis du spør, hva veit jeg?

quizaksen@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s