Luke 10

Dagens hovedperson er kun en litterær figur, javel, men hun kunne eksistert, og hun er beskrevet i et essay av en stor personlighet i verdenslitteraturen – naturligvis en kvinne. Hun er beskrevet som like talentfull som sin bror, men hun fikk ikke gå på skole og lære logikk og grammatikk, hun ble stoppet i å lese sin brors bøker og satt til å gjøre husarbeid. Hun forlater sitt hjem og søker lykken i hovedstaden, men ender opp uønsket gravid og ulykkelig hos en teatersjef. Hun tar livet sitt, og ligger begravet under en bussholdeplass i et kryss i sitt hjemland. Hvilken fiktiv karakter av hvilken berømt forfatter er det som på denne fiffige måten beskriver både kvinners, litteraturens og kunstens kår dersom man ikke får rom?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette.
Rett svar innen en time (12:42) gir tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).

23 tanker om “Luke 10

  1. Det må vel være Judith, «Shakespeares søster,» som beskrives i Virginia Wolfs «A Room of One’s Own» (Et eget rom)

  2. Vi skal frem til essayet A Room of One’s Own. Det er skrevet av Virginia Wolf og handler om Judith Shakespeare.

  3. Vi går for «Judith Shakespeare», den fiktive søsteren til William Shakespeare i Virginia Woolf sin essay samling A Room of One’s Own.

  4. Virginia Wolf skrev «a room of one’s own». Essayet omhandler Judith Shakespeare, søsteren til selveste William

  5. Fiktiv: judith shakespear
    Forfatter ( hvis kvinner kan være det): Virginia woolfe

  6. Vi/jeg er svært usikre på denne, men føler ihvertfall at vi må gjette. De fire smultringene på rad i helga, satt oss skikkelig tilbake. Dermed faller vårt svar på Sigrid Undsets karakter Jenny, selv om jeg syns det skurrer … Svar avgitt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s