Luke 12

Forestill deg at du har vært så uheldig å bli utpekt til å tilbringe fire år som representant bak murene på Løvebakken. Du sitter på kontoret og jobber intenst med ditt, plutselig ringer varselklokkene og lampene lyser. Du er innkalt til møte i plenum!
Hvor lang tid har du da på deg til å logge av Facebook og komme deg inn til Stortingssalen og gjøre deg beredt til å stemme?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette.
Rett svar innen en time (13:05) gir tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).

24 tanker om “Luke 12

 1. Når det gjelder votering på slutten av dagen som det blir spurt om her så ringer det helt til det er nok representanter i salen til at man har lov til å votere i henhold til grunnloven som sier at minst 50% må være der for å stemme.

 2. Følgende fremgår av Stortingets Forretningsorden (FO) § 33:

  «§ 33 Innkalling til møter i Stortinget

  Presidentskapet fastsetter når Stortinget skal møte.

  Etter presidentskapets bestemmelse blir Stortinget innkalt til møte ved oppslag i stortingsbygningen og ved at innkallingen gjøres tilgjengelig for representantene i papirutgave eller elektronisk form senest 24 timer før møtet. Innkallingen skal inneholde dagsorden. I ekstraordinære tilfeller kan møte kalles sammen med kortere varsel. Det samme gjelder hvis dagsordenen bare omfatter saker som skal refereres.»

  Hvor mye kortere varsel representantene gis fremgår altså ikke av FO. Men i praksis rekker representantene ikke en gang å twitre at de skal i Stortingssalen. Når klokkene kimer møtet inn, plikter man å umiddelbart møte i salen. Klokkene ringer i 5 minutter. Dersom noen fortsatt jobber med å instagrammere de blinkende lampene og dermed sørger for at man ikke er tilstrekkelig med representanter til å stemme, ringer klokkene i nye 5 minutter.

  Svaret er: ingen tid. Du plikter å møte straks.

 3. Iht (antatt) sikre kilder: 5 minutter. Det er muligens mer en rettesnor; iht en av de uheldige ringes det 10 minutter før møte- og til alle er på plass.
  Quizlunchers

 4. Nja …. Lureri …. Stortinget har vel minimum 24 timers varsling på møter , i ekstra ordinære tilfeller kan vel regelen sikkert omgås … Ettersom det ikke står oppført noe om NÅR i din tekst , så er det vel fair å tro at hvor god tid man har på å nå møtet avhenger av når møtet er :-/

 5. Når det ringer inn til møte på morran, er dette sju minutter før møtet starter. Når det gjelder votering på slutten av dagen, ringer det til det er nok representanter i salen til at det kan voteres(minimum 50 % av representantene). Vi satser på at det ikke er et lurespørsmål og svarer sju minutter;)

 6. når alle er klare . Noen mener 5 minutter en slask på tinget tror det er ti. Minst fem minutter eller når innpiskerne har samla alle sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s