Luke 18

Nå er det jo foreløpig lenge til, men sett at du utpå høsten en gang skulle motta en telefon med beskjed om at joda, denne gangen var det din tur. Du har vunnet Nobels Fredspris! Hvem er det i tilfelle du har på tråden, og nøyaktig når finner denne samtalen sted?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette.
Rett svar innen en time (12:55) gir tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).

26 tanker om “Luke 18

 1. Den telefonen vil du sansynligvis få den andre fredagen i oktober (i 2015 er dette den 9 oktober) etter kl. 11.00, og i den andre enden finner du Olav Njølstad. (I år kom telefonen fra Geir Lundestad, men det var siste gang). Njølstad etterfølger fra 1. januar 2015 Geir Lundestad som direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

 2. Det er ikke noe fast tidspunkt for denne telefonsamtalen men det er så tett opp til annonseringstipunktet som mulig. Komiteens sekretær ringer og det har til nå vært geir lundestad

 3. Vanligvis annonseres vinneren den andre fredagen i oktober, som neste år faller på 9. oktober. Det er Nobelinstituttets direktør som ringer, og siden han tar over som nobeldirektør umiddelbart etter at de pinnestyrte rakettene er ferdige med å kveste frp-velgere er det Olav Njølstad som gjør dette.

  Det er i utgangspunktet ikke noen fast tid man ringer på, med i hovedsak umiddelbart etter tildelingen. Det er heller ikke alltid man ringer. Det avhenger blant annet av om mottakeren antatt klarer å håndtere verdenspressen og øvrig pågang som følger av tildelingen. Videre ringer man ikke i forkant av annonseringen dersom man ikke kan sikkerstille at det er den faktiske vinneren som mottar prisen, for eksempel der vinneren ikke har tilgang på telefon.

 4. Den du har på tråden er Nobelkommiteens sekretær, som til nå har vært Geir Lundestad. Det er ikke noe fast tidspunkt for når denne samtalen finner sted, men det er så tett opptil annonseringen som mulig.

 5. Det er ikkje noko fast tidspunkt i fylgje Nobelinstituttet. Det er nobelkomiteens sekretær som ringjer, og neste haust vil det høgst truleg vera Olav Njølstad,

 6. Equipatien presiserer; Utgangspunktet er at det ikke er noe fast tidspunkt, og at man ikke ringer før tildelingen. Man gjør unntak dersom mottakeren presumptivt ikke har forutsetninger for å håndtere pågangen fra media og andre.

 7. Vi setter av plass i kalenderen fredag 9. oktober 2015 kl 10.00 for en telefonsamtale fra Olav Njølstad.

 8. Det vil være instituttets direktør og Nobelkomiteens sekretær som ringer, og iom at hr Geir Lundestad pensjoneres 31.12 i år, må det for neste år være hr Olav Njølstad. Vinneren kontaktes så nært opp til, normalt en time før, tiden for offentliggjøring. Dette skjer vanligvis kl 1100 (norsk tid) den andre fredagen i oktober. Ifølge Nobelstiftelsens statutter må Komitéen ha offentliggjort sitt valg senest 15. november.
  Quizluncherne

 9. Den andre fredagen i Oktober noen minutter ( inntil 30 ) før offentliggjøring i pressen kl 11:00 ringer nobel komiteen til vinneren …..

 10. ….måtte du ha eksakt navn på hvem som ringer ? … i år og årene før har det vært Smith …. just in case :-/

 11. ..og for å presisere, for 2015 blir presumptivt datoen 9. oktober, omkring kl 1000 kan den lykkelige utvalgte skvette litt når det står Call from 4722129300 i displayet..

 12. Sekretæren til Nobelkomiteen ringer vinnerne før det blir offentliggjort. Det har vært Geir Lundestad,, men han går av med pensjon nå – så neste år er det Olav Njølstad som er sekretær.

  Datoen samtalen finner sted er andre fredag i oktober – kl 10:00.

 13. Familien Hverdagsen mener bestemt at telefonen vanligvis kommer den andre fredagen i oktober, sånn ca en time før selve prisen blir kunngjort, hvis ikke tidsforskjellen er for stor, da ringes det ikke på forhånd. Telefonen tas av den som til en hver tid er sekretær for Nobelkomiteen.

  Vi snakker altså ikke av erfaring, da ingen av hos hittil har fått noen telefon derfra…

 14. Han som ringer er Olav Njølstad, som er påtropppende direktør for det Norske Nobelinstitutt og da også fungerer som Nobelkomiteens sekretær. Telefonen kommer den 9. oktober 2015 kl 10.15.

 15. Nobels fredssenter og nobelinstituttet holdt begge kortene tett til brystet i ren harnisk. Jeg tror vi idag skal frem til Mr. Nobelprisen himself, Geir Lundestad. Ca en halvtime før hans gode venn og samarbeidspartner Thorbjørn Jagland på Lier-Engelsk skal ut på podiet, tar Lundestad opp telefonen og formidler at noen har blitt millionærer uten å spille Lotto.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s