Luke 8

I hvilken sammenheng kunne man i sin tid få Dammprisen som «landets mest lovende aspirant» innen det man må kunne kalle en temmelig sær og særegen disiplin, og i tillegg motta 30 000 kroner som ble utbetalt av banken? Til grunn for denne utmerkelsen lå det i meget begrenset grad fortjenstfull egeninnsats, snarere var det hele basert på tilfeldigheter og rein flaks.

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette.
Rett svar innen en time (12:40) gir tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).

30 tanker om “Luke 8

  1. For 1960 utlyste N.W. Damm & Søn en priskonkurranse sammen med Allers Familiejournal. Vinnermanuskriptet skulle gir ut av forlaget som bok, men det skulle også gå som føljetong i Allers.

  2. Du får Dammprisen for å være landets mest lovende millionær-aspirant, og 30.000 dersom du spiller «Millionær».

  3. Vi er igjen usikre på svaret, og ikke minst ærefryktig imponert over hvor ugoogelye spørsmål Quizaksen presterer å komme opp med. Vi drister oss imidlertid til å svare «Millionær».

  4. Tricky one …. Damm … Penger fra banken …. Har ikke noe bedre svar denne gangen enn at det må handle om et spill … Så er jo spørsmålet monopol ( som jo egentlig ikke er Damm ) eller millionær … Går for sist nevnte :-/

  5. Dammprisen, ble utdelt av forlaget N. W. Damm & Søn A/S for beste manus innen barne- og ungdomslitteratur.

  6. Dammprisen kunne man være så heldige å få dersom man trakk riktig sjansekort i en runde av det for lengst utgåtte brettspillet «Multimillionær». Apropos multimillionærer, når man ser hva folk er villig til å betale for nevnte brettspill, kan man spørre seg om det ikke florerer for mye penger ute i samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s