Fredagsquizaksen 12.9.14

Denne fredagen innleder vi med litt mytologi, stor musikk, oversettinger, forbundsledelse, kvalitetsfjernsyn og politiske utsagn med snert.
Det skulle med andre ord være grei skuring for de fleste.

Lykke til!

1. Sommeren er nok ubønnhørlig over, men vi får trøste oss med at det alltids er noen som har (hatt) det verre – om enn mytologisk! Hva kalles den strenge vinteren som kommer før Ragnarok i norrøn mytologi?

2. Rapperen Don Martin fikk i fjor våres en stor hit med låta «Nilsen», en hyllest til Oslo Øst og tre Oslopoeter ved navn Nilsen (Nielsen). Lillebjørn Nilsen er én av dem, hvem er de to andre? – Fornavn holder såklart! 2 poeng

3. Hvilken Patricia var gift med både George Harrison og Eric Clapton, og inspirerte førstnevnte til å lage låta «Something»?

4. Hvilken norsk tittel fikk “Austin Powers: The spy who shagged me» fra 1999?

5. Forbundsleder Peter Batta er stadig i vinden med et eller annet utsagn, og det er med respekt å melde ikke alltid like vettugt. Men hvilket forbund er det han leder?

6. Norges nest største fjernsynskanal opererer som kjent med kvalitet i alle ledd. Men hva het TV2s lengstlevende serie før Hotel Cæsar?

7. Hva var det den (da) muligens ikke toppskolerte RV-politikeren Liv Finstad svarte da hun skulle forsvare sitt partis landbrukspolitikk i en NRK-utspørring i 1983?

__
__
SVAR
__
__

1. Fimbulvinter

2. Rudolf og Joachim

3. Patricia «Pattie» Boyd

4. “Spionen som spermet meg”

5. Huseiernes Landsforbund

6. Familiesagaen De Syv Søstre (168 episoder)

7. «Sauer er ålreite dyr!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s