Fredagsquizaksen 11.4.14

I dag avlegger vi politikken et par små visitter, og sveiper også innom religion, kropp og helse, tegneserier og oversettermoro. Og ikke minst spørsmål seks, til glede for alle oss med radioansikt. God fornøyelse og helg!

 

1.

Han røkte pipe og drakk eggelikør på fjernsyn, kalte Kåre Willoch for «Norges eldste foster» og mente at kvinner på Stortinget er det reneste tøv. Denne uka er det 41 år siden han stiftet forløperen til FrP på Saga kino i Oslo.

a) Hva het denne partistifteren?

b) Hva var dette partiets fulle (og korrekte) navn?

2.

For et par uker siden spurte jeg om denne setningen «når ekskrementene når ventilasjonsanlegget», den famøse oversettelsen av uttrykket «When the shit hits the fan». Men det viser seg at det er flere kreative oversettelser ute og går, og her er et par av dem:

a) Hva var den norske oversettelsen av «The best sex is make up-sex» (fra Seinfeld og/eller Friends – derom strides de lærde)?

b) Hva var det som ble sagt i filmen «The good, the bad and the ugly», når oversetteren valgte å skrive: “Ikkje røyr dykk, gutar”?

3. Hva heter Asterix’ fetladne, kampesteinsbærende og villsvinspisende venn?

4. «Da Jesus kom med klar beskjed, sa han: «Jeg er kommet til dere med visdommen, og for å gjøre klart for dere noe av det dere strides om. Så frykt Gud, og adlyd meg!»

Hvor finner man så disse ord, er det i Bibelen eller i Koranen?

5. Hva er den største knokkelen i menneskekroppen?

6. Barcelona møtte Atletico Madrid i Champions League på onsdag, og det gikk ikke så bra for dem. Men hvilket radioprogram var det som hadde et ukentlig laguttak for det fiktive Pathetico Madrid, der blant andre George W. Bush, Osama bin Laden og Ariel Sharon var mer eller mindre faste spillere – og Maradona var materialforvalter?

7. Andre gutter hadde plakater av Madonna eller Samantha Fox på gutterommet, men hvem var det nyvalgt SP-leder Trygve Slagsvold Vedum hadde bilde av på veggen?

 

 

SVAR

 

1.

a) Anders Lange

b) «Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep» – du skal ikke ha drukket mye eggelikør for å slite med den!

2.

a)»Den beste sexen er sminke-sex»

b) «Freeze motherfuckers!»

3.  Obelix

4. Dette var nok Koranen, Sure 43, vers 46

5. Lårbeinet (femur)

6. Are og Odin

7. Anne Enger (Lahnstein)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s