Fredagsquizaksen 14.2.14

1. Det er alle hjerters dag, og alle hjerter gleder seg – ikke minst handelsstandens. Og Postens. Men i kristen sammenheng markeres dagen til minne om minst to helgener med samme navn: Hvilket navn?

2. Det er OL i Sotsji, og medaljene renner inn, det er nesten like fantastisk hver gang at noen vinner. Men hvor ble vinter-OL arrangert i a) 2010? b) 1980

3. Hvem var det som i sin tid sang om den dueglade og Jazz-elskende «tanta til Beate», og for så vidt fortsatt spiller den på sine ytterst sjeldne konserter?

4. Hvem er det som, ikke akkurat naturligvis, disponerer nettstedet sko.no?

5. Hvilket bands historie var det man i fjor vår kunne oppleve på Nasjonalteateret i oppsetningen «Livet er en liten dings»?

6. Om du ikke synes kveite høres noe særlig godt ut, men likevel vil snakke norsk om fisken som på latin heter Hippoglossus hippoglossus, hvilket annet navn kan du da bruke?

7. Dagens by:

I dag skal vi til en havneby som blant annet har fostret en av Norges mest innflytelsesrike industrimagnater i tillegg til en kjent innvandringsmotstander – begge nå avdøde. Også et nålevende brødrepar med hhv preste- og nyhetsoppleserbakgrunn er oppvokst her. De syv siste årene har byen også vært vertsby for en av Norges største musikkfestivaler. Hvilken by?

Svar:

1. (St.) Valentin

2. a) Vancouver (Canada),  b) Lake Placid (USA)

3. Lillebjørn Nilsen

4. Oslo Sportslager

5. De Lillos

6. Hellefisk eller helleflyndre

7. Arendal (Sam Eyde, Arne Myrdal, Jon og Einar Gelius. Hovefestivalen)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s