Fredagsquizaksen 2.5.14

Vi innleder helga med å spørre om forhandlingsteknikk, religiøse visdomsord, dødssynder og professorater. Og oversettelsesproblematikk, da. God helg!

 

1. Det er jo som nevnt hovedoppgjør i år, og forhandlingene er godt i gang – på noen områder til og med ferdig. Men hvem var det som beskrev årets forhandlinger på følgende måte: «En gjeng med folk satt og hekla og så på hverandre i mange dager».

2. Noen hver kunne ha litt å lære av å bla i religiøse skrifter, la oss ta en nærmere kikk på et visdomsord:

«Vend øyet bort fra vakre kvinner, dvel ikke ved fremmed skjønnhet. Mange er ført vill av kvinners skjønnhet, ved den flammer lidenskapen opp som en ild.»
Hvor finner man disse akk, så velvalgte ord, er det i Bibelen, eller er det i Koranen?

3. Den moralsk oppbyggelige tegneserien Teenage Mutant Ninja Turtles ble lansert på et tidspunkt da bruk av vold og Nunchakoos i barneunderholdning ikke var helt stuerent i Europa. Når serien ble lansert her var den derfor ikke bare sterkt redigert og sensurert, men den hadde også fått nytt navn. Hva het serien ved lanseringen i Europa?

4. Tidligere redaktør i Aftenposten, Per Egil Hegge, har nå hver dag en spalte i samme avis. Hva omhandler denne spalta?

5. 28 år gamle Terje Lohndal ble i forrige uke Norges yngste professor. Det ble stor ståhei, men det framgikk ikke så tydelig hva han er professor i. Hva er hans fulle tittel?

6. Hovmod, grådighet, begjær og misunnelse er fire av dem. Men hva er de tre siste av de syv dødssyndene? Et poeng per dødssynd

7. Vi sveiper innom temaet oversettelser igjen, og jeg lurer på hva som blir sagt i filmen White men can’t jump , når den nynorske oversettelsen er: «Eg vil skru!»

 

 

 

___

____

SVAR

 

___

 

1. NHO-direktør Kristin Skogen Lund

2. Det er i Bibelen, nærmere bestemt Sirak 9.8

3. Teenage Mutant Hero Turtles

4. «Språket vårt», som også er spaltens tittel

5. Professor i engelsk lingvistikk

6. Fråtseri, vrede og latskap

7. «I wanna screw!»

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s