Denne fredagen skal vi innom barnelærdom, geografikunnskaper, filologi, politisk historie, tallmagi, tallmagi og kunsten å tenke negativt.
Lykke til!
1. Hvor møter vi karakterene Polter, Napoleon og Blitzabeth, som elsker mat, men bare kan spise hermetikk i smakene stek og napoleonskake.
2. Hva er hovedstaden i verdens mest folkerike land?
3. Hva kaller man to ord som staves og uttales likt, men har ulik betydning? Som for eksempel «kart», som kan bety både oversikt over geografisk område og umoden frukt.
4. Hva heter særpingen som var FNs spesialutsending til Afghanistan i årene 2008-2010? Mannen var for øvrig lenge politisk aktiv i Høyre, blant annet som statssekretær for Syse, men er i dag medlem i det kongelige norske Arbeiderparti.
5. Vi var innom tallet 42 for et par uker siden, det er som kjent svaret på livet, universet og alt, ifølge Douglas Adams. Men hva er så spesielt med tallet 25,807?
6. Aftenposten skrev for en stund siden om en ny britisk undersøkelse som viste i hvilken alder kvinner er mest fornøyd med kroppen sin. Og hvilken alder var det de kom til?
7. Hva heter forfatteren, debattanten, SV-eren, BT-journalisten – og ikke minst: humørsprederen, som tidligere denne uka kunne muntre oss opp med denne Twitter-meldinga: «I dag er jeg i godt humør for andre gang i år, og igjen helt uten grunn.»?
___
___
SVAR
___
___
1. Uhu
2. Beijing (Kina)
3. Homonymer
4. Kai Eide
5. Det er roten til alt ondt. Eller altså kvadratroten av 666.
6. 34 år. Tilfeldig? Nei, tror ikke det.
7. Frank Rossavik