Helgenøtta uke 33

Denne helga skal vi til en spillefilm fra vårt eget årtusen som på sitt forunderlige vis er en kommentar til en spent og fastlåst situasjon i verdenspolitikken. Budskapet er vel at det ikke finnes det problem som ikke kan løses med (neste)kjærlighet, men det hjelper jo selvsagt også om man sper på med humor, sex og gla’vold. Det er vanskelig å ta denne filmen seriøst, og det skal man da heller ikke gjøre med actionkomedier. Særlig ikke om den nasjonalistiske og militante hovedpersonen, som helst vil være stylist, slåss og feier seg gjennom parodiske motstandere og svært lite tiltrekkende damer i nesten to timer, før han forenes med sin nemesis og vinner dennes søsters gunst, en søster som er alt annet enn lite tiltrekkende.
Her får begge sider i konflikten sitt pass påskrevet, men det viser seg at hovedfienden til syvende og sist faktisk er storkapitalen – intet mindre.
I den grad denne lettbeinte underholdningsproduksjonen var ment å skulle bidra til å løse opp i konflikten, kan den vanskelig sies å ha lykkes. Men noe sier meg at det heller ikke var meninga.

Hvilken film er vi på jakt etter denne helga?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen søndag klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Lykke til, og god helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s