Luke 14

I dag skal vi til et fremkomstmiddel som ble mest kjent først da uhellet var ute – akkurat det er jo på sin side ikke så uvanlig. Skjønt å kalle det et uhell er ikke å ta i, det går nok under kategorien katastrofe. Seks år senere dukket fremkomstmiddelet – eller i det minste det vi får anta var en replika – opp i det som visstnok var tidenes til da dyreste film, denne gangen som en form for bopel. Imidlertid er det ikke gjenkjennbart før uhellet er ute igjen.

Så hva skal vi fram til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

24 tanker om “Luke 14

 1. Svaret er Oljetanker (Exxon Valdez), som dukker opp (eller ned) i den til da dyreste (og dårligste?) filmen som var laget, Waterworld.

 2. I dag skal vi frem til den tragiske Exxon Valdez-ulykken i 1989, der det amerikanske tankskipet Exxon Valdez gikk på grunn og tusenvis av råolje lekket ut.
  I 1995 kommer skipet «til syne igjen» i filmen Waterworld av og med Kevin Costner, som da var tidenes dyreste filmproduksjon – før en ny båt tok over 2 år senere.

  Exxon Valdez – ship-o-hoi

 3. With a little help from a friend takk til: I.I
  Svarer her skipet Exxon valdez som hadde en liten lekkasje en gang. Skipet går igjen i filmen waterworld som bopel for slemmingene.. Kapteinen på Exxon valdez er også hovedslemmingen sitt forbilde..

 4. Tre nøtter er svært usikre, men velger å gå for luftskip. Har vært innom de flestetransportmidler, tror vi…

 5. I den forferdelige filmen Waterworld (med den akk så begredelige Kevin Costner) fra 1995, så treffer man på en fyr som bor i vraket av Exxon Valdez, som forliste og lagde mye søl og klin i 1989…
  Altså: fremkomstmiddel m/uhell/katastrofe. Film (dyreste til da) , seks år senere hvor fremkomstmiddel dukker opp igjen. Og synker igjen…

  Med andre ord, er svaret vårt
  Exxon Valdez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s