Luke 15

Nå kan man nok ikke påstå at konkurransen var all verden det aktuelle året, men vi skal i alle tilfeller til et prisvinnende verb som i nåtid har fått sitt i hvert fall delvis passende motsvar i form av et substansielt og moteriktig egennavn. Faktisk representerer det en kolleksjon antakelig ikke spesielt utviklet for det norske markedet, men som ikke desto mindre kan gi et noe komisk skjær når det reklameres for i umiddelbar nærhet til en viss type offentlig virksomhet. Hvilket ord er vi på jakt etter i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

21 tanker om “Luke 15

 1. I dag skal vi frem til årets ord i 2012, Å nave som ikke hadde all verdens konkurranse – synes i hvert fall vi som ikke er glad i grovkarbo.
  Det moteriktige eggennavnet er da naver med henvisning til de danske kvalitetsmøblene i Naver Collection.

  Å nave – naver !

 2. NAV og naver (nåtid/presens) Naver er Sør-Koreas svar på YouTube + Google og trender på Twitter.

  Så svaret vårt blir da (å) nave.

 3. Verbet dere skal frem til er å nave. Det finnes en litt arabisk inspirert kolleksjon som heter Nav Fashion Collection.

 4. Team Refsnes, men en deltaker med en brokete fortid i Nav-systemet, mener vi i dag skal frem til ordet og homonymet «naver», som er presensform for å nave, som likestilles med å holde seg langt unna arbeidslivet helt frivillig, og Egennavnet til den danske møbelleverandøren Naver Collection. Det nytter ikke å sitte i en sofa fra IKEA når man skal nave!

 5. Med et i overkant romslig monn for tolkning kan den denne oppgaven-dessverre for noen utvalgte-resultere I et antall kreative, men akk så tidkrevende løsningsforslag. Som f.eks lange, koblet til en Nobelprisvinner, tvilsomme transaksjoner og «Høye damer». Men vi skal nok til «nyordet» å NAVE- som blir vårt svar etter timers fiintenking. Og om kolleksjonen skal være den smått eksotiske NAV fashions, eller Nave underwear med kreative tekstdekorasjoner som f.eks «proud to be a nave».., er formodentlig av underordnet betydning.

 6. Tre nøtter innrømmer at vi ikke forstår i hvilken retning Quizaksen leder oss i dag, og svarer på måfå : Akne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s