Luke 16

Adventsquizsekretariatet hadde i høst den udelte glede av å overvære intet mindre enn ti konserter på rappen med et av de største banda her i landet, i anledning deres kronologiske liveframføring av alt sitt innspilte materiale. At de er opptatt av Oslo er knapt noen hemmelighet, men de er under mistanke for å ha et tettere forhold enn antatt til også en annen by.

Det er nemlig en annen norsk by som blir nevnt i det beskrevne materialet i det som faktisk er en feilaktig saksopplysning. Sekretariatet klandrer dem imidlertid ikke – vi kunne nok slumpet til å trosse egen ufeilbarlighet og gjøre det samme selv – og spør isteden:

Hvilken by er det vi skal til i dag?

 

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å klandre

19 tanker om “Luke 16

 1. Svarer som pr mail grunnet manglende kommentarfelt: De Lillos, «Stakkars Oslo», byen er Bergen (og laget er Brann)

 2. Hei. Sendte inn svar på mail fordi det ikke var mulig å kommentere. Mulig at det var noe feil på min side, men jeg håper at svaret blir registrert med tidspunkt for sending.

  Svaret jeg sendte var:
  Julehateistene går for København.

  Ref.: DeLillos’ – Folk tok helt feil

 3. Olympiade er perioden mellom to olympiske leker. I «Sne og is»av de Lillos brukes, som så ofte før, «olympiade» i stedet for «olympiske leker». Dette er faktafeilen, og byen det refereres til må være svaret. The decision is Lillehammer!

 4. Siden svar SKAL sendes inn som kommentar her, får jeg legge det inn her. Selv om kommentarfeltet manglet den første halvannen timen i dag.

  Svaret er Moss (men det er altså en feilaktig saksopplysning, for det skulle vært Fredrikstad).

 5. Kødd. I introen til «Jeg vil ha en liten hund» sier Lillo at låta originalt ble sunget av lille Eris fra Moss. Eris er imidlertid fra Fredrikstad….

  Moss der, altså.

 6. Etter å ha kommet i kontakt med sjefen/låtskrivern selv – hvis bandet er DeLillos da 😀 – så går vi for hans svar: Bergen. Hvor han i låta Stakkars Oslo sier at det skjer mye i Oslo som ikke skjer i Bergen.

 7. Denne var lett !! men vi fikk litt problemer med å svare innenfor tiden i dag. Vi skal rett og slett til byen som er i størst utvikling og som er fylt med kjærlighet og omsorg. Byen har også en utrolig sterk roklubb. Svaret er MOSS!!!! Men byen vil ikke ha en hund.

 8. Vi svarer at delillos tilknyttet seg via sangen jeg vil ha en liten hund til Moss men lille Eris var ikke fra Moss men fra Fredrikstad..
  Dette gjelder ihvertfall delillos det er vi sikre på, hvis det er mulig å være i denne quizzen da

 9. Geotippens svar er: Moss

  Den siste kvelden av deLillos’ kronologiske framføring av innspilt materiale, fremførte bandet en hysterisk rar versjon av «Jeg vil ha en liten hund». Denne låta ble et nytt høydepunkt, og Lars Lillo påpekte feilaktig at originalen var med Lille Eris fra Moss. Eris «Lille Eris» Larsen-Magnussen er ikke fra Moss, men fra Fredrikstad.

  Vi antar at om adventsquizsekretariatet skal kunne trosse sin egen ufeilbarighet og godta så graverende feilaktige saksopplysninger, må det være for å profilere Moss på bekostning av Fredrikstad.
  Vi må legge til at Raymond ikke er fra Moss, selv om det ville ha satt Moss på kartet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s