Luke 17

En av i hvert fall idrettsverdenens mest berømte og populære sanger viser seg å være basert på ikke bare én løgn, men kanskje til og med to. Selv om vi går med på det nokså tvilsomme premisset at idretten kommer fra denne øya, og ikke for eksempel det mer plausible Kina eller Hellas, står vi igjen med en løgn. En av mennene bak har selv blitt gjort oppmerksom på dette faktum i et riksdekkende fjernsynsshow, og reagerte, som meningen var, med latter. Det nevnte premisset er et såpass utbredt nasjonalt selvbedrag at ikke engang herværende sekretariat våger å legge seg ut med det. Vi formoder at det er den moderne varianten av idretten det siktes til, og lar nåde gå for rett. Men det er altså en annen, nokså symbolsk, løgn i denne sangen. Hvilken løgn?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

25 tanker om “Luke 17

  1. Her er vi vel godt inne i den fantastiske låta «Three Lions», bedre kjent som «Football’s coming home», som den jo ikke gjør, ettersom fotballen etter alle solemerker har sitt utspring i Kina. Men nok om det…
    I låta til The Lightning Seeds (+ Baddiel&Skinner) synger de «Jules Rimet still gleaming». Det er bare det at Jules Rimet er borte vekk, Jules Rimet-trofeet (VM-pokalen) altså. Seieren skinner nok fortsatt, men altså ikke trofeet. Derfor svarer Familien at den symbolske løgnen er at Jules Rimet-trofeet skinner, det gjør det altså ikke – det gjør bare selve VM-seieren.

  2. Vi skal til sangen «Three lions» fra 1996 når England arrangerte EM i fotball. Den første løgnen er at fotballen ikke har sin opprinnelse fra England.
    Den symbolske løgnen er at det engelske laget ikke hadde grå drakter, hverken i 1966 eller i 1996. Engelskmennene hadde derimot svart/hvitt-tv i 1966. Farge-tv ble innført i England i 1967.

  3. Sangen er «Football’s coming home» med Three Lions, og løgnen er at publikumslyden i introen ikke kommer fra England-supportere, men er et opptak av Brøndby-supportere..

  4. Den symbolske løgnen er at det jublende publikumet på starten av (FOTBALL)sangen «Three lions» ikke er jublende briter som heier på laget sitt, men danske Brøndbysupportere som jubler på Anfield i oktober 1995.

  5. Endelig kommer Equipatiens voldsomme affinitet for heraldikk til praktisk anvendelse. I heraldikken er en løve med ansiktet vendt frem (som på Englands trøye) egentlig en leopard. Altså ikke en løve, og følgelig heller ikke «three lions».

  6. Three Lions. Det er tre leoparder, ikke tre løver, i emblemet på de engelske fotballspillernes trøyer.

  7. Vi skal definitivt til 3 Lions og «football’s coming home» tror vi, og for n’te gang noen alternativer å velge på, grrh. Men med referanse til det symbolske, svarer vi frasen «3 lions on a shirt», for det er vel pantere.

  8. Vi går for fotball-låta Three Lions hvor de sier «Jules Rimet still gleaming», dette er en symbolsk løgn da de ikke har dette trofeet lenger, det har Brasil beholdt etter 3 seire.

  9. I Three Lions låta synger de strofen «Jules Rimet still gleaming» Dette er en løgn da England ikke har dette trofeet fordi Brasil vant trofeet til odel og eie i 1970.

  10. «Jules Rimet still gleaming» Jules Rimet-vandrepokalen, som England fekk etter å ha vunne VM i ’66, vart stolen frå ei utstilling i Brasil i ’70 (då Brasil hadde vunne). Pokalen kom aldri til rette att, og har sannsynlegvis vorte smelta om lenge før Football’s Coming «Home» vart skriven.

  11. TILLEGGSINFO TIL SVAR PÅ LUKE 17

    Trofeet som forestiller den greske gudinnen Victory ble i 1983 stjålet og har aldri kommet til rette. Sannsynligvis har det blitt smeltet om.

  12. Vi skal frem til fotball, som kanskje opprinnelig kommer fra Kina eller Hellas…
    Sangen det dreier seg om er – Three Lions (Football’s Coming Home), Baddiel & Skinner & Lightning Seeds.
    Den symbolske løgnen er rett og slett at de synger at fotballen kommer hjem til England. Dette i forbindelse med fotball EM i 1996, som ble arrangert i England.

  13. Her er vi på tynn is men tror dette dreier seg om låta football is coming home eller three lions. Den representerer jo england eller balløya som england kalles av noen løgn 1 er vel football iscoming home.. Løgn nr to i teksten og vårt svar er :jules rimet is still gleaming med referanse til troffeet som frem til 1970 var vinner trofeet. Trofeet skinner nok sikkert men ikke i england da de ikke hadde vunnet det mange nok ganger til å få det til odel å eie. Her ser vi to muligheter: vi har løst oppgaven og føler oss geniale. Eller vi har ikke løst oppgaven og har lest alt for mye om engelske fotball låter til ingen nytte. Kommer det noe helserelaterte spørsmål snart? Vi bare undrer med et lite håp…

  14. Den noget indignerte og meget bortdømte og forfordelte gjengen fra Team Antonsen prøver seg igjen. Denne gangen skal vi til det som i visse kretser kun går under navnet «Balløya». EM-låta fra -96 påstår noe av det samme; fotballen kommer hjem. Den diskusjonen lar vi ligge. Vi satser på at løgnen det her er snakk om, er at Jules Rimet-troféet fremdeles skinner. Pokalen forsvant i -83 og er aldri blitt funnet – mest sannsynlig smelta om.

  15. Løgnen er «Jules Rimet still gleaming», fra sangen Football’s Coming Home (1996).

    Løgn fordi
    a) Jules Rimet har vært død siden 1956
    b) den originale «Jules Rimet» vandrepokalen ble stjålet i 1983 og smeltet om til gullbarrer, og pokalen som brukes i dag (og i 1996) er en replika.

    Så, Jules Rimet kan umulig «gleame» (i sin originale form) lenger.

  16. Vi snakker om låten football’s coming home, og det er primærløgnen. Den andre er kanskje «in Rome we were strong» siden de bare ble nr fire i Italia – VM i 1990?

  17. Det antas fra Julehateistenes side at:

    Idretten omtalt er fotball.
    Sangen er «Three Lions», Englands offisielle EM-sang i 1996, hvor refrenget påstår «Football’s coming home».
    Hvorav tvilsomt premiss er at teksten implisitt sier at fotballen stammer fra England, og ikke som Wikipedia kan opplyse om; at tidligste form sannsynligvis kom fra Kina eller muligens Hellas.

    Løgn nummer to er at i ’98-versjonen synges det «Tears for heroes dressed in grey», men Wikipedia sier at de ikke brukte grå drakter i VM 1998. Og vi stoler jo på Wikipedia. I mangel av kunnskap.

  18. På «Footbal’s coming home» hører man Brøndby-fans lage «crowd noise»! Tenke seg til at dansker skal lage fans-lyden på en engelsk hyllest til landslaget! For en forbanna løgn!!

  19. Fasit om at de tre løvene i emblemet faktisk er leoparder er feil. Det er tre løver i posituren kalt «leopard», årsaken til posituren er for å få plass til alle tre i skjoldet.

  20. Jeg er enig med Martin Haugsnes. Det er svært omstridt hvorvidt opphavet er en løve eller en leopard, selv de franske tradisjoner tatt i betraktning. Mye tyder på at det er en hybrid.

    Referanse: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lion_(heraldry)

    Dessuten er emblemet visuelt tydelig løver med mane og busket hale, og ikke leoparder . Richard I, er i kjent som Richard Lionhart, og ikke Leopardhart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s