Luke 19

I dag blir det vanskelig å komme utenom en berømt kulturpersonlighet – og av enkelte regnet som den perfekte mann, intet mindre – som blant annet har et kor oppkalt etter seg. For i en større norsk by har det vært regnet som god kutyme for unge, uniformerte mennesker, og også de litt eldre, å kaste eller strø en bestemt form for sukkerholdige varer på et bestemt gravmonument. Handlingen har blitt premiert, og kanskje fortsetter denne trenden. Eller kanskje ikke, vi får se hva som skjer til våren.

Men hvilken by handler dette om, og hvem er det som befinner seg i denne grava?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

20 tanker om “Luke 19

 1. Vi skal til Trondheim, og Ivar F. Andresens familiegravsted. Hvor bl.a russen tydeligvis I mange tiår har kastet IFA-pastiller,

 2. Byen er Trondheim og i graven ligger Ivar F Andersen . Mannen som ga navn til IFA pastillen .
  Vi lurer også på hvordan denne Quizen nesten virker som å være spesilalaget for oss Igelkoteletter som bor i pikekoret Ivar sitt rike : ) !

 3. Byen er Trondheim,; det kastes IFA-pastiller på «I. F. Andresens familiegravsted». Men Ivar sjøl ligger begravet i Sverige, så det er IKKE han som ligger der. Alene i den graven ligger nemlig Harald Fritjof Andresen, apoteker. Luringen.

 4. I dag er vi i bartebyen, altså Trondheim, og ved graven til pastilleskeoperasangeren Ivar F Andresen, som altså har et pikekor oppkalt etter seg også.

 5. Byen det handler om i dag er Trondheim, hvor vi finner en familiegrav tilhørende I. F. Andresen.

  Ellers kan man jo ikke la være å poengtere at tidsfristen på gårsdagens spørsmål ikke var oppgitt. Men i dag ser vi at vi er ute i god tid for 3 poeng.

 6. Byen er Trondheim, og kulturpersonligheten som posthumt blir overøst med IFA-pastiller av russen og (frem til 2011) pikekoret Ivar, er ingen ringere enn Ivar F. Andresen.

 7. Byen er Trondheim
  Graven er ivar f andresens familiegrav

  IFAmannen selv er gravlagt i askersund i Sverige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s