Luke 10

De er vant til å vente, lever av sollys og er for mange kjent under et geografiinspirert navn, mens de tvert imot har et annet navn på norsk. De er ikke det de utgir seg for å være, men det er knapt noen av deres tilsynelatende slektninger heller, noe som faktisk kan være riktig så bra – men også forvirrende, særlig for allergikere. I tillegg kan det anføres deres spesielle klatreegenskaper, som gjør at de normalt legger seg øverst i en samling med disse andre slektningene sine. Vi skal ikke være slemme og spørre om hva akkurat dette skyldes, men gjøre det såre enkelt: Hva er det vi snakker om?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

 

19 tanker om “Luke 10

  1. Det er snakk om en sjøsnegl som ser ut som et blad. Den heter eastern emerald elysia på engelsk, det latinske er elysia chlorotica. Nettavisen kaller den solcellesnegl.

  2. Dette var en nøtt, syns Familien Hverdagsen. Rettere sagt paranøtt (treet altså), som også kalles Brasilnøtt av enkelte, men ikke av oss.

  3. Svarer på vegne av Penthouse Playboys:

    Det sies at paranøtter (eller brasilnøtter som de kaller det i deler av ytlandet) har den spesielle egenskap at hvis noen gumler i seg litt for mange paranøtter (og det er jo bra så vi andre kan finne de andre nøttene lengre nede i skålen), så overføres paranøttallergenet til seksualpartner som så kan få en allergisk reaksjon. Riktignok er det ikke like mye dramatikk som med alminnelig nøtteallergi, men likefullt en høyst ubehagelig reaksjon, og viktig å informere resten av familien om når vi samles rundt nøtteskålen. Vi går utfra at quizmester ville sørge for at dette var friskt i minne før julen, og at svaret er paranøtter/brasilnøtter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s