Luke 13

Hellas er tilbake, både i fotballsammenheng og ellers, etter at hele landet så sent som i fjor – under forrige kvalik – «skjena av gårde på tre hjul og en jekk». Fotballkommentatoren og hverdagsfilosofen som uttalte nettopp dette i fjor er også tilbake, nærmere bestemt her i Adventsquizaksens luke 13. I år skal vi til hans fantastiske oppskrift på trøst fra en landslagssjefs side til sine spillere når laget nettopp har tapt 8-1(!) i en kvalikkamp.

Hva er utsagnet?

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

12 tanker om “Luke 13

 1. Trøsten må være at motstanderen i alle fall er mer enn åtte ganger bedre enn San Marino, og at laget om ikke annet scoret sitt første – og eneste – mål for kvelden for egen maskin!

 2. Når ikke Bengt Eriksen selv vet… Noe han selv skriver er utilgivelig. Og mangel på skriftlige kilder av utsagn eksisterer, saler vi likevel opp for å svare.

  Vi fester bena godt i stigbøylen og tar spranget på;
  «Vi tapte i alle fall ikke tosifret»

  Vi bemerker oss også kommentaren hans til tidligere landslagssjef;

  «Takk for kaffen, Høgmo!»

  Om ikke annet har Bengt Eriksen ønsket oss advendtsquizere lykke til!

 3. Selv ikke hverdagsfilosofen husker hva han sa, så så spennende kan det umulig ha vært. Men en nydelig oppskrift på trøst fra en landslagsjef til sine spillere i de tider må da ha vært at det alltid er ei litta solstråle bak skyen så og si, selv etter et så forsmedelig tap som 8-1; Man ville jo slått Norge…

 4. Familien Hverdagsen er ute å kjøre på dette spørsmålet, men det er jo også mannen som har sagt det Quizaksen spør om, for heller ikke Bengt E klarte å svare på spørsmålet. Det betyr jo ikke at vi gir opp, vi prøver. Med utgangspunkt i at vi tror det handler om Belgia-Estland (og ikke Polen-Gibraltar som også endte 8-1) kunne vi ha laga noe artig på navnet til stopperen Artur Pikk (ja, han heter faktisk det), men det holder vi oss for gode til. Vi lager heller et svar på navnet til landslagssjefen (Martin Reim) og foreslår noe sånt: Dette går bra gutter, vi må bare stramme inn livReima…

 5. På vegne av Penthouse Playboys:

  Bengt Eriksen er som kjent en donaldist av ypperste kaliber, som i sin tid nesten fikk være med på Kvitt eller Dobbelt. I 1987 var det en historie over tre uker om Donald som trente hakkespettlaget i fotball, og de tapte selvsagt 8-1 mot Gåseby. Donald Duck kommenterer tørt «»»Gresset er ikke grønnere på den andre siden av gjerdet, det er jo der Gåseby er.»»»

  Bengt Eriksen tilpasset dette sitatet den 13. november da Belgia knuste Estland 8-1, og sa «»»Gresset er ikke grønnere på den andre siden av gjerdet, det er jo der Estland er.»»» etterfulgt av «»»Utilgivelig!»»»

 6. Aristokattene tror vi skal til Bengt Eriksen, en gjenganger i adventsquizen. Han har kommentert mange kamper, og kampene Polen Gibraltar 8-1 i EM-kvalik 2015 og Ungarn – Nederland 1-8 i VM-kvalik 2013 kan være blant dem. Det ser imidlertid umulig ut å finne ut hva han evt har sagt om disse, så vi går for hans egen oppskrift i etterpåklokskapens ånd:
  Ha’kke annet råd enn å går’e av seg, jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s