Luke 18

Den spiser hareunger, fugleegg og mye annet snacks, jaktes på selv om den knapt spises av noen, og symbolsk sett har i alle fall deler av den hatt et særdeles tøft år i 2016 – faktisk visstnok tøffere enn en skilsmisse. Og som helhet ser den – fortsatt symbolsk – ut til å gå enda tøffere tider i møte her til lands, noen få år fram i tid.

 

Hvem eller hva skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

 

20 tanker om “Luke 18

 1. Kråkevingen har nok hatt eit tøft år, med nedrykk for Moss FK. Og med foreståande kommunesamanslåingar kan kråka forsvinne heilt frå kommunevåpenet i byen.

  Strømsveien sprettballklubb svarer altså: kråke.

 2. Vi går for røyskatt. Agdenes kommune har hermelin (røyskattens pels) i sitt kommunevåpenen og de skal innlemmes i storkommunen Orkdal..

 3. Minken har hatt en tøff høst. Forhandlingene om avvikling av Pelsdyrnæringen kunne ført til brudd mellom regjeringspartiene.

 4. Litt for rask der, vil gjerne forklare dette. I tilfelle det er feil kvalifiserer det i alle fall til ett poeng: Kråka spiser alt den kommer over, og jaktes men spises ikke. Kråkene (fotballaget til Moss) rykka ned i 2016, noe Ari Behn sa på Se og Hørs artistgalla nesten var verre enn skilsmissen. I tillegg ryker byvåpenet (Mossekråka) i en ny storkommune noen år frem i tid.

  Vil gjerne legge til at vi hadde klart dette langt raskere om ikke mossingen på laget er i ammetåka. Vi er litt bitre for det, men likevel glade for å ha løst dette før kveldsnytt.

 5. Det er ikke lett å være rev for tiden, ikke bare skal fjellrev og rødrev skilles av tungt bevæpnede forskere, pinglete politikere vil fortsatt ha dem i bur og gnagerprognosene er ikke oppløftende lesning for fjellreven. Ingen har spurt hva reven selv sier om dette!

 6. Familien Hverdagsen svarte altså innen fristen (kl 19.04 i går), dokumentasjon sendt Quizmaster på mail. Svaret vårt var (og er):
  Selv om enkeltmedlemmer i Familien Hverdagsen ikke har spesielt stor problemer med gullsporer, har vi merket at en del sliter med det, og foretrekker kråker som symbol på den byen som blir til om et par år, men sånn blir det altså ikke. Uansett, vårt svar er en fugl som kanskje går litt i glemmeboka om noen år, altså kråka (eller Mossekråka, for å være helt nøyaktige).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s