Luke 2

Selv ikke direktørenes direktør mener det er anbefalelsesverdig, men det er likevel et utbredt prinsipp, ikke minst i næringslivets ulike styrerom, og dreier seg om hvem det er man låner øre til og hvem sine råd man tar til følge. Det har altså lite eller ingenting med verken miljø eller dyreverdenen å gjøre, selv om det kanskje kan høres sånn ut, for det er selvsagt en forkortelse det dreier seg om. Hvilket prinsipp er vi ute etter?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

15 tanker om “Luke 2

 1. HiPPO-prinsippet, Highest Paid Person’s Opinion, altså alltid å følgje råda frå den best betalte i rommet.

  (Eg svarer på vegner av Strømsveien sprettballklubb.)

 2. «HiPPO is an acronym for the «highest paid person’s opinion» or the «highest paid person in the office.» The acronym is used to describe the tendency for lower-paid employees to defer to higher-paid employees when a decision has to be made.»
  Vårt svar er altså HiPPO-prinsippet.

 3. Familien Hverdagsen har etter mye diskusjon kommet fram til at direktørenes direktør er Kristin Skogen Lund, altså NHO-sjefen, som advarer mot det velkjente Hippo-prinsippet – å følge rådet til den høyest betalte personen i rommet.
  Så da svarer familien det, altså: Hippo-prinsippet – å følge rådet til den høyest betalte personen i rommet.

 4. Først en kommentar til gårsdagens luke; Sitatet var bergensk i alle fall. Så vi var på rett vei. Vi bommet kun på to ting; kjønn og formidlingsevne.

  Vårt svar til luke 2 er:

  «Høk over høk.»

  (Forkynnereren 5,7.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s