Luke 6

Irrasjonell frykt for gitte gjenstander, vesener eller situasjoner kan i de fleste tilfeller kureres, og det har nå dukket opp en kur som ved hjelp av såkalt virtual reality kan helbrede blant annet høydeskrekk og araknofobi, og muligens også fobi for fobier. Det denne metoden imidlertid ikke kan hjelpe deg med er om du skulle slumpe til å ha en langt framskreden redsel for denne VR-teknologien. Men vi kan i det minste finne ut hva en slik frykt offisielt heter på norsk, og det må nesten være…. Ja, hva da?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:07) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

19 tanker om “Luke 6

 1. Det har ikke noe offisielt navn på norsk. Men på folkemunne ville man antagelig kalt det techofobi/teknofobi.

  Diagnosemanualen for psykiske lidelser (ICD-10) klasifiserer en slik frykt under «F40.2 Spesifikke (isolerte) fobier», men uten å nevne den konkret. Heller ikke i Boksmålsordboken/Nynorskordboken er en slik frykt nevnt med eget ord.

 2. Technofobi (også kalt teknologifobi men førstnevnte er den korrekte benevnelsen for denne lidelsen visstnok…). Hvis det finnes en mer spesifikk benevnelse for de som ikke frykter all teknologi satser vi iallfall på et halvt poeng for riktig «fobifamilie».

 3. To ryttere ser for seg en polyfobisk person med cyberfobi, logizomechanofobi og technofobi.

  Alene vil hver og en av disse være til hinder for ny behandlingsmetode. Sammen toner det seg som en «utfordring».

 4. Det offisielle norske navnet på VR er visstnok datarom. Vi aner at dette rommet er både lite og trangt, og at dette fort kan være stusselig for de som måtte lide av det som blir svaret vårt; nemlig klaustrofobi.

 5. Familien Hverdagsen brukte litt tid på å svare, først og fremst fordi vi faktisk har et ørlite snev av teknofobi, som vi altså mener er rett svar.

 6. Lettere desillusjonert og forberedt på nok et møte med den stående oval, setter vi vår lit til at termen er: cyberfobi (eller kyberfobi for de med irrasjonell frykt for bruk av bokstaven c i norsk språk), er det rette svaret.

  Aboulomaniacs

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s