Luke 7

Det lir mot vinter, og av og til kan et skjerf og en god venn være alt som skal til for å holde varmen.

Og etter et par opprivende og nedbrytende dager er det nå på tide å dyrke nettopp vennskapet. For noe av det fine med vennskap er som kjent at man verken trenger bukser eller dype tanker for å inngå det, og dagens kandidat har i beste fall bare én av delene. Likevel har den over åtti år gamle fyren vi skal til i dag nettopp fått seg en ny venn, 20 år etter at hans eldste lekekamerat tok kvelden. Hans nye venn kommer virkelig langveisfra, og er et nytt tilskudd til den også ellers nokså brokete forsamlingen av en venneflokk – men der kun ett kvinnelig bekjentskap inngår.

Så hvem skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

25 tanker om “Luke 7

 1. Vi går for Ole Brumm, som nettopp ble kjent med oteren Lottie. Opplysningen om antall kvinnebekjentskaper får vi ikke til å stemme (han kjenner jo Kengu og Tussi?), men vi velger å tro at det skyldes snevre kjønnsrolleforventninger i sekretariatet.

 2. Vi har kommet til at det må være en fyr, for oss norsktalende, kjent som Ole Brumm. Han er godt over 80 år, assosiert med skjerf, bukseløshet, vennskap, fravær av «dype tanker», ble venn med en heffalump, den ekte Christopher Robin (sønnen til forfatteren, og inspirasjonen til karakteren) døde i 1996.

  – Aboulomaniacs

 3. Vi ble ikke helt enig om hvem som skulle sende inn svar og nå har de andre gått å lagt seg, så jeg sender inn for sikkerhets skyld!

  Vi har kommet til at det må være Ole Brumm. Han er godt over 80 år, assosiert med skjerf, bukseløshet, vennskap, fravær av «dype tanker», ble venn med en heffalump, den ekte Christopher Robin (sønnen til forfatteren, og inspirasjonen til karakteren) døde i 1996.

 4. All ære til Do They Know it’s Quizmas som klarte å sette fast quizmaster i luke 6

  Selv tok det oss ca. 10 sekunder å finne frem til at Technofobi måtte være feil, siden dette omfatter all teknologi og ikke kun VR.
  Men med et akutt tilfelle av panofobi ( som antagelig hadde blitt godtkjent), lot vi være å svare.
   
  I vår søken etter bedre viten kom vi over denne og kanskje hadde dette også gitt i hvert fall 1 poeng i Luke 6, om vi hadde svart da….

  «Men bortsett fra det, så må jeg tilstå at jeg lider av en langt fremskreden Quizofobi – hvilket i utgangspunktet er Dagbladets skyld: En dust på Facebook oversendte en quiz som jeg kjedet meg nok til å ta, og hvis hensikt var å finne ut hva slags Mummidalen-figur man er. Og da endte jeg opp som en Hattifnatt! Du snakker om provokasjon. Den fornærmelsen var i overkant grov, så jeg har holdt meg milevis unna Dagbladets quizer siden. Spesielt siden jeg ikke er voldelig av natur, men likevel vurderte å begå hatkriminalitet overfor vedkommende som sendte meg den krenkende quiz og attpåtil syntes det var morsomt».

   Når det er sagt, så prøver vi oss på svar på luke 7 med: fantomet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s