Luke 8

Alt til sin tid, får være moralen i dagens luke.

For vi er jo tydeligvis når dette tidspunktet inntreffer i og for seg ferdig etter hvert med nøtteknekking, gåtegjetting, kjelkeaking, skigåing, eplespising og mye av det andre fine som jula bringer med seg. Spørsmålet er hva vi skal finne på for noe moro på lille nyttårsaften, når vi allerede har sett på julegavene vi fikk, har vært hos bestemor, og til og med gått julebukk.

Så hva skal vi gjøre da?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:25) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

22 tanker om “Luke 8

 1. Hva andre gjør vet ikke Familien Hverdagsen, men vi skal i hvert fall GÅ PÅ FESTEN OG SPISE KAKE der treet rekker helt til taket…(det gjør vi jo hver jul, gjør ikke andre det?)

 2. L-A-G ville nok helst dratt på Romjulsquiz, men siden det skjer dagen før, så får vi gjøre som vi alltid gjør lille nyttårsaften, eller 6. dag jul:

  «Gå på festen og spise kake der treet rekker omtrent til taket».

 3. Med luke 7 åpenbarer det seg helt klart igjen mange muligheter for riktig svar. Og for oss med julesangfobi kan dette bli nok en utfordring.
  Men vi velger å gå rett til kilden for så mangt, nemlig sangen.

  «Hva skal vi gjøre Juledagene?» Gir oss innspill til også 6. dag Jul for da skal vi nemlig «Gå på festen og spise kake der treet rekker omtrent til taket»

  Dette er med andre ord dagen for å gå på juletrefest, og det er jo moro det!

 4. Vi satser på at sekretariatet ikke har tatt feil av datoene og tror at deres romjulsquiz (29.des) foregår på lille nyttårsaften. For dette ville helt klart vært en morsom aktivitet, dagen før den store dagen. Dog tenker vi at Quizaksen holder stand ut året og kjører vandt fredagsquiz, nettopp på lille nyttårsaften i år.

 5. I vår skrekk for julesanger klarte vi å starte svaret slik at det ser ut som vi prøver å svare på luke 7 en gang til. Derfor er svar nr. 2 på luke 7, svar nr. 1 på luke 8.

  For å være sikker, så er altså dette (svaret), kun en korreksjon på svaret sendt tidligere i dag. Som egentlig var svaret på luke 8 og ikke svar nr. 2 på luke 7.

 6. Godt spørsmål! Årets nest siste dag tegner til bli en travel dag også i år, siden festen for Den hellige familie og Quizaksens romjulsbord alltid faller på denne dag. Jeg vil selvsagt forsøke å rekke begge, men mellom oss og alle de andre deltakerne (etter midnatt vel og merke), ser jeg også i år mest frem til romjulsbordet.

 7. I mangel av annen morro får vi feire oktavdag da… Eller festen for den hellige familie om du vil fordi søndag er 1 nyttårsdag

 8. Lille nyttårsaften er dagen nordmenn flest har gått lei av julematen og vi spiser taco og pizza. Mange handler også inn champagnen til nyttårsaften (iallfall de som har fått med seg at polet er stengt siste dagen i året) og brun og blid melder om at denne dagen er den største dagen for solarium. Likevel er jo ikke dette særlig festlig så da svarer vi følgende på luke nr 8: Adventquizaksens romjulsbord 2016!

 9. I følge juleregla til vår kjære Prøysen så skal vi Gå på festen og spise kake
  der treet rekker omtrent til taket.
  Ja, det skal vi gjøre når det blir sjette dag jul.

 10. Da skal vi, i følge lille Tore, «gå på festen og spise kake der treet rekker omtrent til taket». Dette da fra Alf Prøysens «Juleregle», datert det Herrens år 1951.

  – Aboulomaniacs

 11. Etter en lengre betenkningstid, diskusjoner, kun avbrutt av flighter og månedlige revisjoner, samt gjennomgang av quizregler; ønsker To Ryttere å dementere første svar.

  Vårt svar er Quizaksens tradisjonelle romjulsbord, selvfølgelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s