Fredagsquizaksen 2.10.15

Vi åpner med film, går videre til sport, før vi tar en rast ved språket vårt. Selvsagt skal vi også innom litteratur og politikk også, før vi runder av med litt tung underholdning i dagens to siste spørsmål.

Lykke til!

 

1. Hvilken ny norsk kinofilm er det som den siste uka har fått presumptivt friske norske barn til å utrope at de vil reise til Bergen?

2. Hvem er det det norske herrelandslaget i fotball møter i neste EM-kvalifiseringskamp?

3. Maarud gikk til sak – og tapte. Det kan kanskje ses på som en aldri så liten seier for vår alles rett til å bruke språket. Hvilket forholdsvis vanlig ord i norsk dagligtale er det som nå kan brukes av alle, ikke bare av Maarud?

4. Hvilket forfatterpseudonym står bak den ferske og kritikerroste boka «Historia om det nye namnet»?

5. Hvilken norsk by blir den første som går bort fra byrådsmodellen og tilbake til formannskapsmodellen, som en konsekvens av en ny flertallskonstellasjon etter årets valg?

6. Hun har allerede hatt den tvilsomme fornøyelsen av å være dama til både Eyvind Helstrøm og Paradise-Stian denne høsten, men herfra går det antagelig bare oppover. Hvem har nettopp tatt fatt på en ny sesong som programleder i «Dama til…»?

7. Ting kan tyde på at koseklumpen og storsjarmøren Fredrik Skavlan etter hvert har fått det antall barn han er tilfreds med. For hva er det han nylig uttrykte på P3morgen at han kunne tenke seg å kalle sitt neste barn?

SVAR

1. «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin»

2. Malta (10.oktober)

3. Potetgull (så nå gleder jeg meg til å spise fish’n’potetgull i helga!)

4. Elena Ferrante

5. Tromsø (vi gratulerer!)

6. Live Nelvik

7. Punktum