Fredagsquizaksen 22.1.16

Vi må innom flyktningspørsmålet, men tar oss også tid til litt film, blogging og korrupsjon. Og storpolitikk da, som presidentvalg i USA og forbudspolitikk i Saudi-Arabia.

 

Lykke til!

 

 1. Det er kjølige tider over det ganske land, men stusselige -40°C stopper ikke Listhaug fra å utføre sitt arbeid strengt og rettferdig. Mye tyder på at det eneste som kan stoppe henne i å fortsette utkastelsene er Kelvin og det absolutte nullpunkt. Så hvor kaldt må det bli målt i Celsius før flyktningene får bli her i landet?
 2. Den neste Star Wars-filmen i rekka ser ut til å bli utsatt et halvt år, til stor glede for fansen, som dermed kan glede seg enda lenger! Men hvilket nummer i rekka av offisielle Star Wars-filmer blir dette?
 3. Så skal vi ta en titt på bloggosfæren, og vi spør: Hvilket innovativt stunt brakte Sophie Elise helt til topps i den norske blogghimmelen denne uka?
 4. Hvilken norsk by er for tiden rammet av en korrupsjonsskandale knyttet til kommuneadministrasjonen?
 5. Hvem har regissert den kinoaktuelle filmen «Mannen fra Snåsa», som overraskende nok handler om Snåsamannen?
 6. Det er vanskelig for utenforstående at hun skal kunne være til hjelp for ham, men hvilken profilert høyresidepolitiker kastet seg med sin skingrende stemme og enerverende vesen inn i valgkampen til Donald Trump, antagelig med et håp om å få bli hans visepresidentkandidat?
 7. Den Saudi Arabiske stormuftien Sheikh Abdulaziz al-Sheikh ser endelig ut til å ville gjøre noe med en av vår tids største styggedommer. Hvilken brutal og hensynsløs sport er det han har  tatt til orde for å forby denne uka, med den tautologiske begrunnelsen at det er haram?

 

SVAR

 1. -273,15°C
 2. 8
 3. Hu viste fram en pupp(!). Rart ingen har kommet på det før.
 4. Drammen
 5. Margreth Olin Mykløen
 6. Sarah Palin
 7. Sjakk