Fredagsquizaksen 27.11.15

Det nærmer seg advent – og adventsquizaksen! – og i år blir det endelig rom for noen litt vriene spørsmål til en forandring. Men før den tid cruiser vi inn i helga med sju relativt overkommelige fredagsspørsmål.

Lykke til!

 

1. Justisdepartementet har starta høytiden tidlig, og sendt en hyggelig førjulshilsen til sine afghanske venner via annonser i afghanske aviser. Hvilken melding har de sendt?

2. I hvilken klassisk julekalender møter vi den kruspersillefikserte lille skapningen Tøflus?

3. Hva heter den nordamerikanske yndlingen som ser ut til å gå inn i julestria som favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat, til tross for at han i en valgtale denne uka benytta anledningen til å latterliggjøre en journalist for sin funksjonshemming, noe av det lille han til da ikke hadde rukket å sjikanere?

4. Hva heter Adeles nye superhit?

5. Hvilket lag var det som denne uka tok den siste plassen i Tippeligaen 2016?

6.Kringkastingsrådet har denne uka kommet med betimelig kritikk av NRKs humorsatsing. For en gangs skyld går imidlertid ikke klagen på at det er for mye eller for lite humor, eller at den er gammelmodig eller krenkende. Hva mener K-rådet at mangler i NRKs humorprogrammer?

7. Det ser mørkt ut for både klima og miljø, men heldigvis er det snart jul! Hva har handelsstanden valgt å kalle dagen i dag, for på sin subtile måte å markere at om det går den veien høna sparker med oss hele hurven, så går det i det minste på første klasse?

 

SVAR

1. «Hvis du ikke reiser hjem frivillig, vil du bli returnert med tvang!» (Du får poeng for å svare på norsk, selv om meldingen står på «afghansk» – som statssekretæren nok ville sagt.

2. Jul i Skomakergata

3. Donald Trump

4. Hello!

5. Start (som slo Sørlandsrivalen Jerv 4-2 sammenlagt)

6. Høyrevridd humor (kanskje de kunne begynne å livestreame Donald Trumps valgkamp?)

7. Black Friday