Fredagsquizaksen 27.2.15

Vi innleder helga med litt skigåing, før vi sveiper innom sørlige trakter og sommersysler, nymotens teknikk, halvgammel populærmusikk og noe så sjelden som romantisk geografi (eller strengt tatt fravær av slik).

Lykke til!

 

1. Skigåing er ikke hva det en gang var, det er tydeligvis vanskeligere enn noensinne. Heldigvis kan man alltids skylde på noen eller noe om det går dårlig, som for eksempel Odd Bjørn Hjelmeset gjorde etter herrestafetten i OL 2010. Hva er det han fikk, og hvor fikk han det, ifølge seg selv?

2. Ikke alle er like glade i denne skigåinga, og sekretariatet mistenker nok personen bak følgende utsagn for å være i denne kategorien: «En av de umistelige fordeler man omsider har oppnådd ved å bli voksen, er at man slipper å gå på ski». Hvem er eller var vedkommende?

3. Det er mye bra å si om offentlig virksomhet, men noen øvelser er det muligens like greit at man overlater til noen ander. Hvilken Telemarkskommune har slagordet «Kun stupebrettet svikter»?

4. Hva heter maskoten til Diplom-IS, som de har hatt siden 1936?

5. QR-kode har de fleste etter hvert hørt om, den der mystiske firkanten med labyrinter og tegn, som man kan bruke sin smarte mobil til å scanne inn. Men hva står QR for?

6. Hvem ga sammen med Lars Martin Myhre ut plata «Noen ganger er det alright» i 1995?

7. Reiselivsnettstedet Hotels.com har nylig gjennomført en kåring av Norges minst romantiske by. Fredrikstad, Halden og Drammen gjorde det naturligvis bra (eller dårlig) i denne kåringa, og ble henholdsvis Norges 11., 8. og 3. minst romantiske byer.

Men hvilke to byer stakk av med de lite flatterende toppnoteringene i samme kåring?

SVAR

1. Han fikk «is i rubben»

2. Jens Bjørneboe

3. Kragerø

4. Eskimonika

5. Quick Response

6. Odd Børretzen

7. Moss (1.plass) og Oslo (2.plass). Vi gratulerer!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s