Fredagsquizaksen 4.12.15

Adventsstria har starta, og mange er opptatt med å forberede jula, trappe ned arbeidet og løse adventsnøtter. Men vi tar oss vel likevel tid til å svare på sju kjappe spørsmål (nå blir det faktisk åtte da, med dette)?

1. Det er tøffe tider, og prisene stiger. Heldigvis kan VG avsløre at det finnes lyspunkter tross alt, og at  500 gram Coop Marsipan og 450 gram X-tra surkål nå koster det samme. Hva er prisen for disse essensielle julevarene?

2. Hva heter Asias høyeste fjell?

3. Klimaproblemene blir som kjent løst i Paris for tida, og vi kan snart puste lettet ut. men hvem er miljøvernminister i Norge, og på den måten sterk delaktig i at løsningene kommer på bordet og alt blir fiksa?

4. I hvilket talkshow blir de stadig flauere gjestene invitert til å være med å spille de klassiske familiespillene «Dipp eller dåse» og «Bark eller brunøye»?

5.

a)Hva heter «kjærlighet» på fransk?

b) Og på tysk?

6. Hvordan skriver man Nav/NAV, nav, altså den offentlige virksomheten som en gang het Nye Arbeids- og Velferdsetaten?

7. Hvor mange episoder ble det spilt inn av serien Seinfeld? (+/- 5)

SVAR

1. 1 krone (per stykk, vel å merke)

2.Mount Everest (8848)

3. Tine Sundtoft

4. Dritseint med Edel

5.

a) Amour

b) Liebe

6. Nav

(Nav argumenterer selv for at det er et egennavn og en merkevare og derfor skal skrives med store bokstaver.

Men: 1. Nav er ikke en forkortelse, men som Nav selv mener, et egennavn. 2. Nav må, som alle offentlige organer, følge statens språkregler. 3. Språkreglene sier at egennavn skrives med stor forbokstav, resten små.)

7. 180