Fredagsquizaksen 4.9.15

Det er endelig fredag, og klar for ny fredagsquiz. Vi innleder på samme sted som sist, tar en tur inn i husdyrenes verden (om de kan kalles det), går over til mote, flyfilmer, telefonnummer og musikk, før vi runder av i Stokke og Andebu – av alle steder. God helg!

1. Vi innleda forrige uke med et spørsmål om de norske stjernene i Hollywoods Walk of fame, og vi fortsetter bokstavelig talt i samme gate: I hvilke fem kategorier kan man få en stjerne? 2 poeng for alle fem, ett poeng for tre eller fire rett.

2. De fleste husfluer summer i den samme tonen, spørsmålet er hvilken tone?

3. Hva står forkortelsen DIY for innen mote og interiør, og etterhvert også innen andre bransjer, som mat og skjønnhet?

4. Det er jo etter hvert vanlig at flyselskapet viser filmer om bord på flyet, særlig om man skal et lite stykke. Men noen filmer bør man kanskje styre unna, som for eksempel de tre vi skal til nå. Hva er tittelen på filmen? Ett poeng per rett film:

a) I denne filmen fra 2006 får Samuel L. Jackson en tøff jobb med å bekjempe haugevis av slanger som har slått seg løs midt i lufta

b) Denne filmen fra 1993 er basert på en sann historie om flyet med et rugbylag fra Uruguay som styrtet I Andesfjellene I 1972. For å overleve blant snødekte fjelltopper må de gå til det ekstremt dramatiske skrittet å spise kjøtt fra sine døde kameraters kropper.

c) Denne norske filmen fra 2010 handler om et fly mellom Stockholm og Oslo. Plutselig eksploderer en motor, og flyet styrter mot bakken. Underveis blir vi kjent med syv personer som alle har noe de flykter fra. Kristoffer Joner er som vanlig nevrotisk, Ane Dahl Torp er sur og grinete, mens Pia Tjelta som vanlig har rollen som pen.

Filmen hadde premiere i mars 2011, ble totalt sett av 3500 personer, og er muligens i kategorien «filmer du ikke bør se selv om du ikke sitter på fly».

5. Hvor kommer du om du ringer telefonnummer 800 400 85?

6. Hvilken nederlandsk musikkprodusent og dj står bak utgivelsene In my memory, Just Be, Elements of Life og Kaleidoscope?

7. Stokke og Andebu slår seg sammen med en tredje kommune fra 1. januar 2017. Hvilken kommune?

 

SVAR

1. Film, TV, Musikk, Teater, Radio

2. F

3. Do It Yourself

4.

a) Snakes on a Plane

b) Alive

c) Pax

5. Da kommer du til røyketelefonen (host)

6. Tiesto, (DJ Tiësto)

7. Sandefjord