Luke 1

Hei og velkommen til årets adventsquizaksen, førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp!

Vi åpner årets adventsquiz på en stille og rolig måte, og med et gjenhør med ei lita vise. En vise om magneter og metall, om tiltrekningskraft, om bølger, labyrinter og avkledning med kyss(!). Teksten er langt fra så uskyldig som man kanskje kan få inntrykk av, for bølgene går etter hvert over i skrik. Og er det egentlig så stille og rolig å gjøre det på en strand til man glemmer sitt navn?

Uansett, det var låta vi skulle fram til, og hvilken er det?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

NB! Regel for dagen: Rett svar innen klokka 17.00 gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Fra og med i morgen må man svare korrekt innen en time etter at spørsmålet er lagt ut for å få tre poeng – og følg med: ingen veit når spørsmålet kommer.

14 tanker om “Luke 1

  1. Familien Hverdagsen er store fans av Daddy Yankee og kompisen(e) hans og liker låta sakte, eller Despacito, som vel er det korrekte navnet. Så da svarer vi jo det: Despacito.

  2. Penthouse Playboys hadde nok en liten fordel denne gangen siden vi kanskje har den eneste bergenser i hele verden med doktorgrad på Puerto Ricosk rap og såkalt urbansk musikk. Av de ca 4,4 milliarder visninger på youtube står han for sikkert en ubeskjeden halvpart. Sangen som det hintes til er Despacito av Luis Fonsa (og Daddy Yankee), og som en god sang hør og bør er den selvsagt forbudt i en del land for å være litt for lite religiøs. Med litt støtte fra en noe androgyn kanadisk guttevalp ble den også nummer én på norske hit-lister.

  3. Quizluncher’ne er ikke sikre på det spanske ordet for vise. Men tror vi skal til Latino (s)vis(k)en Despacito.

  4. Despacito, kan man fortolke som det korrekte svar ved dette spørsmålet, som forøvrig i disse tider kan…. jeg får beskjed om å sende inn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s