Luke 11

Er det egentlig et guttenavn, eller er det et jentenavn? I utgangspunktet synes ikke det så lett å avgjøre. Men det er i hvert fall et etternavn, populært internasjonalt blant kunstnere og særlig musikere, selv om det kanskje er mest slektsbasert akkurat det. Som pikenavn er det imidlertid ikke særlig utbredt her til lands, og det er muligens ikke noen grunn til å gråte over det, selv ikke om du er kvinne. Kun fire stykk her i landet ble navnet til del i året som gikk. Hvilket navn?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

18 tanker om “Luke 11

  1. Inspirert av den koselige men triste filmen «Marley & Me» om hunden Marley, er det fire norske barn som i fjor fikk navnet Marley. Indiana Jones fikk navn fra hunden, så det går sikkert fint med disse barnene også. Noen sa en gang «no woman no cry», men i triste filmer om hunder som heter Marley er det mer enn nok ‘cry and feels’. Penthouse Playboys svarer Marley.

  2. Det nytter ikke gråte over hverken spilt melk, eller tapte kvinner. Vi nøyer oss med en håndfull tårer over at det tok oss over en time å komme frem til : Marley

  3. In this bright future, you can’t forget your past, som det heter i sangen. Familien Hverdagsen har ikke glemt Bob, Ziggy og resten av den familien, og svarer derfor Marley i dag.

  4. Her svarer vi høyst sannsynlig feil, men satser på at svaret er: Kelly (uten videre forklaring utenom det opplagte.)

  5. We (whom might) beer a lot (too much), vedder en øl på at svaret i dagens luke er det androgyne fornavnet «Marley», også brukt av en viss Bob som slektsnavn. Oppgavetekstens hentydning til gråt og tenners gnissel, kan igjen hentyde til Bob Marleys påstand: «No Woman, No Cry». Påstår vi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s