Luke 13

I følge sin egen opphavsmann ville han ikke stemt på sitt forbilde. Vi kan selvsagt innvende at det i første rekke har å gjøre med at han ikke har stemmerett – i kraft av å være en litterær figur fra 90-tallet (som beveget seg over på det store lerretet i det påfølgende tiåret), men han ville visstnok uansett ikke tatt seg bryet. Det er jo en narsissists privilegium, og mangelen på stemmegiving er vel ikke det verste trekket til denne karakteren, som nok hadde tatt gull dersom #Metoo-relatert oppførsel var en OL-gren. Dessuten vant jo forbildet hans uansett – noen ganger overgår virkeligheten fantasien.

Hvilken litterær karakter skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

17 tanker om “Luke 13

  1. Patrick Bateman i American Psycho. Karmøygeddon har stilt klokkene sine, og lurer for øvrig på hva foreldrene til opphavsmannen tenker om sin egen sønn….

  2. Penthouse Playboys og de fleste japanere er ihvertfall enig med Patrick Bateman om én ting, gode visittkort er viktig. I likhet med Bateman synes vi også at Trump i 1987 var langt morsommere enn dagens Trump, og hvis Gordon Gekko, Patrick Bateman og Trump hadde stilt som kandidater til Nobelkomitéen hadde vi stemt dem rett inn. Svaret vårt må nok være alles favoritt-amerikaner; Patrick Bateman.

  3. Karakteren vi skal til i dag og som heldigvis er av litterær art, er ingen ringere enn den lettere selvopptatte Patrick Bateman. Best kjent fra Brett Easton-Ellis’ roman, American Psycho.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s