Luke 19

På tross av å være en figur stoppet med ukardet ull eller bomull, er det nesten ikke grenser for hva dagens hovedperson fikk oppleve av små og store viderverdigheter i løpet av de tretti episodene som i sin tid ble spilt inn for et yngre publikum. Ikledd et hodeplagg som ikke er blomstrete, men fylt med blomster, beveger hun seg gjennom byen og hilser på kjæledyr og andre borgere. Og selv om serien ikke er norsk, og fra 80-tallet, er det ikke fritt for at tankene henledes til en norsk sangskatt fra 1960.

Hvilken figur skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:39) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

18 tanker om “Luke 19

 1. Kan hende dette er en bekreftelsesfelle over lykken av at 30 års konstant sang på hjernen kanskje endelig har en funksjon: Tøydokke Anna!

 2. Ingen skal kunne hevde at Penthouse Playboys (aka Leskur Leikekarar) ikke tar sosialrealisme på alvor, og vi følger spesielt godt med når grensen til sosialpornografi viskes ut. I en dokumentar for barn på åttitallet møtte vi en aldrende dame som het Sara som hadde mistet jobben i tekstilindustrien og bor i en sosialbolig (council house). Når Thatcher kuttet beinhardt i sosialbevilgningene går det fort nedover for den gamle damen, og hun begynner fort å fantasere om at hennes lille tøydukke Anna lever. Om dette skyldes ergotisme eller andre ting går dessverre ikke dokumentaren inn på, men NHS svikter og fanger det ikke opp. For å forenkle ting for barn fokuserte de på Tøydukken Anna, som også var seriens navn.

 3. Om ikke annet, tar Rytterne en trall i dag;

  Tøydokke Anna sier «Hei, hei!»
  Tøydokke Anna legger i vei
  ut på sine små eventyr
  med en katt,
  og Sara som syr.

  Tøydokke Anna er som vi*,
  hun vet at tre pluss seks er ni.
  Hun er lagt av filt og vatt,
  og har mange rosa blomster på en stor stråhatt

 4. I dag skal vi til klassikeren Tøydukke Anna, på engelsk Ragdolly Anna. I løpet av tre sesonger i 1982, 1986 og 1987 gikk den sin seiersgang over totalt 30 episoder.

 5. Ho lille er vel enda for liten til detta men jeg kan huske fra min egen spede barndom noe om en tøydokke anna…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s