Luke 7

I dag skal vi nok en gang ut på jakt etter et ord. Refleksivt sett kan ordet beskrive at det går i orden, mens en del av gjenstanden ordet beskriver snarere kan fungere som hinder – selv om det rent faktisk er laget som utvei. Det er vel i og for seg også mulig å skade seg, både fysisk og i overført betydning på dette ordet. Hvilket ord?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 14:00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

17 tanker om “Luke 7

  1. Det flasker seg som regel. Flaskehalser kjenner vi godt til her i byen, men flaska, den havner vi ikke på. Dagens svar: Flaske

  2. Familien Hverdagsen har hittil ikke henfalt til flaska, selv om quizmaster innimellom gjør det fristende…I dag har vi kommet oss igjennom den flaskehalsen dette spørsmålet var, og svarer: Flaske

  3. Luke 7 passet jo fint til kveldens happening på Tivolikjeller’n. Hva passer vel bedre enn å hive seg på flaska før man tar turen ned for å høre på Jokkesanger med Valentoutettes! Så får man håpe det flasker seg for gutta på scenen og at flaskehalsen ved inngangspartiet ikke blir alt for trang.

    Så da blir vel ordet Flaske, da!

  4. «We beer a lot» har, naturlig nok, kommet frem til at svaret her må være «flaske».
    Det kan «flaske seg til», en «flaskehals» er en utgang som i dagligtale oppleves som en hindring, samt «å havne på flaska» kan både fysisk og i overført betydning anses som skadelig.

  5. Penthouse Playboys er jo som kjent ivrige entreprenører og jobber hardt med et prosjekt med bonsai krypto-kitties. Kattunger på flaske var trendy i sin tid, og i kombinasjon med blockchain vil alt flaske seg for oss. Så ivrige var vi at vi ble en flaskehals i prosessen når vår dr. puerto rico ble hard på flasken og ble oversett når han hadde svaret; flaske.

  6. Flaske seg blir refleksivt (kanskje også i samfunnsvitenskapelig forstand), flaska omslutter, hindrer, men lar vesken renne ut. Er den skarp (eller full, eller brukes til rare ting) kan den være farlig, og det kan det for så vidt også være å havne på flaska. Har vi hørt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s