Luke 9

Det sies ofte å være en diametral motsetning mellom fonetisk støy og ordet som vi i dag skal fram til i dagens luke. Der du har mye av det ene har du gjerne lite av det andre, og det er det andre man tradisjonelt vil ha. Ordet er på samme tid produkt av naturen og av fantasien, men på sistnevnte punkt må vi nok kunne sies å ha skjerpa oss noe sammenlignet med kanskje særlig vikingene, selv om også et sentralt geografisk punkt for mange av vår egen tids globetrottere bærer preg av den fantasifulle betydningen av dagens ord. Hvilket ord?

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:25) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

12 tanker om “Luke 9

  1. Etter å ha strevet langt om lenge og lengre enn langt, har vi med moderat selvsikkerhet landet på ordet «rom».

    Begrunnelsen ligger i ordets ambiguitet, hvor det kan bety verdensrommet (hvor det som kjent ikke er noe som bærer lyd, fonetisk eller ei), det kan være en forkortelse på Romerbrevet og det kan bety Roma, som er et geografisk referansepunkt både med hensyn til vikingene og til globetrottere.

    – We beer a lot

  2. Med dette spørsmålet ble det musestille blant Penthouse Playboys, etterfulgt av en taushet som var til å ta og føle på. Det føltes som merino- eller kashmir-ull, men hvilken av dem? Vi liker å ha rett når det kommer til kvalitetsmaterialer, og det ble mye skrik og lite ull av diskusjonen vår.

  3. Etter mye fundering må vi prøve oss med ordet VETT(e). Mye prat, lite vett er blitt sagt, og Odin skar ut øyet sitt for å bli vettug. I fantasiverdenen finner vi vettene, og de ble gjerne oppkalt etter hvor de oppholdt seg, så som skogvetter, havvetter og landvetter. Sistnevnte tar deg også fra den svenske landejorda, opp i skyene, og kanskje videre ut i verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s