Luke 14

«Hull er hull», sier noen. En som nok er enig i det, men ikke uten videre enig med hovedpersonen i årets åttende luke, er personen vi skal fram til i dag. Faktisk må vi nesten kunne mistenke vedkommende for å være mer på linje med Liv Finstad – ja, sånn må man nesten kunne tolke det. For vi skal til en seinere norsk toppidrettsutøver som som ung sto fram som artist på riksdekkende fjernsyn, med en låt som kunne gått rett inn både i #metoo-kampanjen og som talepunkter under Det hvite hus’ julebord (riktignok om teksten ble oversatt fra norsk)?

Hvem?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:05) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

22 tanker om “Luke 14

 1. Herdagsens svarer: «Damer er noe dritt» sang Markus Henriksen i Grand Prix jr. Han var
  tydeligvis gladere i Sau, da bandet het Sheep Boys. Sauer er jo også som kjent «ålreite dyr»

 2. Sauer er ålreite dyr. Det er sikkert Markus Henriksen også. Men at Hull er høl, kan Equipatien saktens slutte seg til.

 3. Equipatien spesifiserer at Markus Henriksen som nevnt i forrige innlegg er lagets svar. I den grad det var utydelig.

 4. LandslagsspillerMarkus Henriksen deltok i 2004 som 11-åring med bandet Sheep Boys med låten «Damer er no dritt».

  Markus Henriksen

 5. Svadamene mener at svaret er fotballspilleren Markus Henriksen som spiller for Hull City.
  Da han var 11 år (hvor i alle dager var foreldrene) deltok han i Melodi Grand Prix Junior-finalen med låta «Damer er no´dritt». Gruppa bestod av ham og to kompiser og hadde navnet Sheep Boys. Bandnavnet førte oss til den siste koblingen i dette spørsmålet – nemlig en ung Liv Finstad som sa at sauer er ålreite dyr, noe som visstnok oppsummerte RVs landbrukspolitikk på den tiden.

 6. De som egentlig vant hevder skråsikkert at svaret er Hull-spilleren Markus Henriksen, bedre kjent fra den legendariske supergruppa Sheep Boys med deres udødelige hit «Damer er no’ dritt»

 7. Norsk landbrukspolitikk er preget av gode rotnorske prinsipper som «hver mann sin høne» og «sauer er ålreite dyr». Dette preger selvsagt barn i trøndelagen, og noen av disse tok sin entusiasme for sauer rett til MGP jr hvor de deltok som Sheep Boys. Sangen i MGP jr var vel omtrent like kvinnehatende og med samme språklige finesse som sjefen i det Hvite Hus er så kjent for. Sheep Boys vokste opp. En av saueguttene hevder å ha blitt mobbet for nevnte sang, og endte opp med å flytte til et Hull i England for å sparke litt fotball der. Vi leter selvsagt etter Markus Henriksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s