Luke 16

I dag tar vi oss en pust i bakken og unner oss et tilbakeblikk i den stolte adventsquizaksen-historien, nærmere bestemt nøyaktig fem år bakover i tid.

Denne gangen ønsker sekretariatet svar på følgende spørsmål fra samme selskap:

 

Hvor mange glass drikker de av totalt?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:52) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

20 tanker om “Luke 16

 1. De drikker av 0 glass, men 5 tinn/sølv/ett eller annet krus (og en vase og en flaske, som riktignok vel er laget av glass – men det var jo ikke spørsmålet.

 2. Det drikkes godt fra 5 sølvbeger, en d.o blomstervase, og en klunk rett fra flasken. Antall GLASS er da teknisk sett null

 3. Da fikk man sett den litt tidligere enn vanlig i år..
  5glass sherry, 5glass hvitvin, 5glass sjampanje og 5glass portvin blir nærmest shottet. Det er hovmesteren med likhet til flere jeg kjenner som drikker flest glass, hele 16 blir det på han mens husfruen får kun 4selv.. Kalaset er alltid fullendt med en grådig full hovmester…

  Her ville svaret fort ha vært 20+ 1 vase, men siden quizmaster er en luring så blir svaret at de drikker av 5 glass + 1 vase. De bruker nemlig samme glass til alt de drikker.. Jeg sier :ha ha! Og tenker at jeg ikke lot meg lure igjen.

  5glass drikker de av altså…

 4. I gamle dager var det meste sort-hvitt, og mer pålitelige TV-standarder for oppløsning var ikke spesielt utbredt. Dessverre er filmatiseringen av dette selskapet ikke helt klart som glass. På bordet er det *fem* «glass» som blir drukket av gjennom selskapet, men disse ser ut som det vi antikvitetsnerder blant Leskur Leikekarane ville kalt «sølvbeger uten hank» – som var helt vanlig innen sosialdemografien som vi har i selskapet. I tillegg drikkes det av én metallvase og én glassflaske med portvin. Utfra en vanlig definisjon av glass; dvs et objekt brukt til å drikke fra, formet som glass og er laget av glass, drikkes det ikke av noen glass i denne videoen.

 5. I sketsjen Grevinnen og Hovmesteren så drikker de totalt av fem beger og en blomstervase, men ingen glass. Svadamene mener derfor at svaret på spørsmålet er null.

 6. Familien Hverdagsen uttrykker stor sympati med James, som må drikke for fire, og det hele fire ganger. Men både han og grevinnen drikker av det samme begeret hele tida, hvis man da ser bort fra at James tar en slurk av en blomstervase og ei flaske underveis. Uansett, sjøl om man skulle tro at det ble drukket av intet mindre enn 20 glass (noe det vel strengt tatt burde, ettersom man tross alt ikke drikker champagne og portvin av samme glass), blir det altså egentlig ikke drukket av noen glass, men av 5 beger. Så dermed er det svaret til Familien Hverdagsen.

 7. Etter ein tur i filmarkivet har Regionrevolusjonen dette svaret:
  Selskapet drikk ikkje av glas, men derimot av fem drikkebeger i metall, ein vase og litt av portvinsflaska.

 8. Dette blir et semantisk problem:
  Hvis man holder seg til definisjonen av at glass er laget av glass, er svaret ingen. Men hvis man derimot utvider det til å også kunne innbefatte drikkeredskaper av metall vil svaret være fem. Og hvis man skal være veldig raus og inkludere en blomstervase (av metall) er vi oppe i seks. Det eneste det drikkes av som faktisk er laget av glass er flasken, som per definisjon ikke er et glass.

  Skål fra De som egentlig vant.
  Svaret inkluderer et påspandert glass ved anledning.

 9. Det er samme glass det drikkes av, altså 5 totalt. Det vil si glass og glass…det ser ut som en type tinnkopp eller sølvkopp. Så hvis det diskvalifiserer som glass så er det 0. I tillegg drikker James fra en vase og fra flaska, men ingen av de kan vel kvalifisere som noe «glass».

 10. Vi har gallopert litt på viddene i dag, da «noen» 🙋‍♀️ surret med hvilken dato det var i dag. Så mye tid har gått med til en umulig likning… Men et av våre lyse (i dobbelt forstand) rytterhoder fikk oss tilbake til rett sti.

  I dag er svaret vårt 5 glass. (Pluss en vase og sup av ei flaske).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s