Luke 17

Sett at du har lyst til å bli lærer, og ønsker fast ansettelse i en norsk offentlig skole. Og du vet at det stilles kompetansekrav for den slags. Og så en sånn attest du veit, som indikerer en noenlunde plettfri livsførsel (eller i alle fall at det grøvste ikke er avdekka). Men i likhet med flertallet av oss er du ikke en maskin, og har kanskje surra litt rundt på Blindern, i Bergen eller på Bali, tatt noen fag og gjort sånn noenlunde ditt beste. Så dukker spørsmålet opp i hodet ditt: Er studiepoenga du med blod, svette, tårer og skippertak har klart å skrape sammen nok – og de riktige – til å få undervisningsstillinga du ønsker deg?

Ja, hvem oppsøker du for å finne ut av dette?

 

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 11:55) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

21 tanker om “Luke 17

 1. Her må man nok oppsøke flere. På Samordna opptak og studweb kan man gå for å få oversikt over alle sine studiepoeng, karakterer og opptakskrav. På sidene til udir, Utdanningsforbundet og KS kan man gå for å finne kompetansekrav for å tre inn i en undervisningsstilling, fast eller midlertidig.

 2. Hvem bestemmer om du er egnet til å jobbe 1000 timer overtid uten lønn som du tvinges til å ta ut i en jævelig lang ferie hvert år, det er spørsmålet.. Det er et liv under hardt press spesielt på sommeren..
  I følge utdanningsdirektoratet er det skoleeier som avgjør om din kompetanse av blanda drops er godt nok..
  Lurer på om en stilling er ledig til meg snart….

 3. Opptil flere av Leskur Leikekarane hevder å ha vært innom skolesystemet, og har som sådan truffet enkelte lærere. Deres kompetanse kan vel sies å ha vært høyst variabel, men kanskje dette er dét den øverste makt i norsk skole, Udir, ønsker seg. Ifølge Udir selv så sier de:

  «»»
  Det er skoleeier som avgjør hvilke studiepoeng i fag som er relevante for å undervise i et fag. Det finnes ikke noen annen ordning for å få vurdert om studiepoeng er relevante. Det betyr at du ikke kan forvente at noen vurderer studiepoengene dine før du søker en jobb. Du kan spørre en potensiell arbeidsgiver, men de har ingen plikt til å vurdere.
  «»»

  Skoleeier er i norsk skole typisk kommuner for barne- og ungdomsskole, fylkeskommunen for gymnas og videregående skoler, og et styre for en privat skole. Så vil du vite om du har relevante (og derunder også «nok») studiepoeng må du ganske enkelt søke skoleeier om fast ansettelse for å finne ut.

 4. Opplæringsloven § 14 stiller krav til studiepoeng/ kompetanse og skoleeier avgjør hvilken fagkombinasjon de har behov for der og da. Hilsen Familien Hverdagsen

 5. Det er skuleeigar som avgjer kva som er relevant utdanning og kva studiepoeng som er relevante. Så da er det kommunen for offentleg grunnskule og fylkeskommunen for offentleg vidaregåande skule. Men det kan vere lurt å oppsøkje Utdanningsdirektoratet for å sjå på dei generelle krava og om du eventuelt treng godkjenning av utanlandsk utdanning. Og er utdanninga di frå utanfor EØS, t.d. Bali, må du kanskje òg oppsøkje NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga for å få godkjenning der først.
  – Regionrevolusjonen

 6. Ifølge Udir: Det er skoleeier som avgjør hva som er relevant utdanning i samsvar med regelverket i forbindelse med tilsetting.

 7. De som egentlig vant mener at det er skoleeier som er best egnet til å svare på dette, og derfor bær være den man oppsøker.

 8. Skoleeier avgjør både hva som er relevant udanning iht regelverket, samt hvlike studiepoeng I fag er relevante

 9. Det er skoleeier som avgjør om man har den kompetansen som kreves for å få en undervisningsstilling. Men siden Bali også nevnes i spørsmålet – så er dette utdanning fra utlandet som må godkjennes av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), og muligens også fra Utdanningsdirektoratet dersom man ønsker fast stilling.

 10. For realkompetansevurdering får man hjelp hos fylkeskommunen, ellers kan man sjekke med samordna opptak

 11. Skoleeier, dvs kommune eller fylkeskommune.
  (Kan også delegeres fra skoleeier og ned til den enkelte virksomhet).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s