Luke 18

I luke 18 drister vi oss til nok en bildeoppgave, dog heller ikke denne gangen uten at det skriftlige står sentralt.

Vi skal faktisk til en tekst med dybde, og i denne sammenhengen er vi ikke opptatt av verken forfatter, utgivelsesår eller forlag. Det er tittel på teksten som er interessant.

Spørsmålet er:

Hvor er denne teksten hentet fra?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:25) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

23 tanker om “Luke 18

 1. Vi må nok til det folk som stammer kaller koko-koko-koranen, den første åpenbaringen, Surah Nisa, 4:43. Koranen der, altså.

 2. Suramr 4, vers 43 i KORANEN:
  Dere som tror, kom ikke til bønnen når dere er drukne, før dere vet hva dere sier. Kom heller ikke beflekket, unntatt underveis på reisefot, før dere har vasket dere. Men om noen er syk eller på reise, eller kommer fra avtredet, eller har hatt samkvem med kvinner, og ikke kan finne vann, så ta fin sand, og gni dere i ansiktet og på hendene. Gud forlater og tilgir.

 3. Leskur Leikekarane tenker nok at i disse juletider er det viktig å huske at der finnes andre religioner enn Pinnekjøtt i verden. En av disse religionene har en sentral bok som inneholder mange diettbegrensninger, men pinnekjøtt skal gå bra. Teksten i bildet er fra det femte kapittelet til én av de norske oversettelsene av Koranen, også kjent som Al-Mâ’ida.

 4. Dette er hva Allah Den allmektige sier i Koranen om hva som er korrekt renselse før salah (bønn). Så vårt svar er Koranen.

 5. Teksten er hentet fra Koranene. Fra kap. 4 hvor «Reglene for renhet under Bønn » omhandler denne teksten. Hjertelig hilsen Familien Hverdagsen ❤

 6. Svadamene mener at teksten er hentet fra Koranen. Tittelen på teksten er Almaidah. På norsk «Det dekkede bord»

 7. Pikene finner det passende at dagens spørsmål omhandler kvinner. Om innholdet i nevnte tekst, er det nok noen kontroverser.

  Teksten som er avbildet finner man i Koranen og i Surah An-Nisa.

 8. De som egentlig vant svarer på imaginært arabisk at teksten på bildet er hentet fra Surah nummer 4 som omhandler An-Nisa (kvinnen), hvor bildets fokus er sentrert rundt vers 44. Dette i følge norske oversettelser av Koranen. I andre oversettelser er det referert til vers 43 med samme tekst, men der får de lærde fortsette striden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s