Luke 20

I dag skal vi til et ord i verbklassen som nok er mindre og mindre i bruk, også i HR-sammenheng. Strengt tatt kan det ikke sies å ha sin geografiske ekvivalens, all den tid man har tatt seg visse friheter i fornorskingens tjeneste. Men forbindelsen er der, og man kunne naturligvis se for seg en noe mer ærerik sådan til det som tross alt er det største i sitt slag – i dobbel forstand, men sånn ble det ikke. Selve verbet vi skal til har ikke noe særlig å gjøre verken med å spleise folk eller gjøre dem mindre, selv om det muligens på andre språk kan tyde på det. Skjønt spleise og spleise, det dreier seg jo på et vis om å få to parter sammen som ikke nødvendigvis ønsker å være sammen – da i det minste én av disse partene normalt er utstyrt med egen, fri vilje.

Hvilket verb skal vi til?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:57) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

11 tanker om “Luke 20

  1. Vrien nøtt dette her, men velger å svare med verbets bekreftende imperativ: La oss KOORDINERE.

    Eller infinitivsform: (Å) koordinere

  2. Hmm, ba om en nøtt , men ikke i størrelse Kokos.. I mangel av / konkurranse m bøttevis av muligheter: forene

  3. I dag ble det mye arbeid og lite leik på Leskur Leikekarar, og det gjør gjør karene som kjent sløve. Vi har blitt lei av å vente på at Mannen skal falle, og prøver oss på «bemanne».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s